Son Dakika Haberi; İtalya'da korkunç rakam açıklandı

Son Dakika Haberi; İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 349 kişi artarak 2 bin 158'e yükseldi

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2020 20:47 GÜNCELLEME 16.03.2020 21:20 DÜNYA
Son Dakika Haberi; İtalya'da korkunç rakam açıklandı
Son Dakika Haberi; İtalya'da korkunç rakam açıklandı

Son Dakika Haberi; Koronavirüsün Çin'in ardından sıçradığı Avrupa, salgınla mücadele ederken, salgından en çok etkilenen ülke ise İtalya oldu. Açıklanan son rakama göre İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 349 kişi artarak 2 bin 158'e yükseldi.

 

3 HAFTADA REKOR ÖLÜM

Ülkede, 21 Şubat’ta patlak veren ve 3 haftayı aşkın süredir devam eden Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ederken, ölü sayısı 2 bini aştı. 

 

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülke genelindeki Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu, başkent Roma'da günlük düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Borrelli, ülkede mevcut virüs vaka sayısının 23 bin 73'e çıktığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 27 bin 980 olduğunu bildirdi.

BİR GÜNDE 349 KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Ölü sayısının düne göre 349 kişi daha arttığını kaydeden Borrelli, toplam sayının 2158'e yükseldiğini belirtti.

Borrelli, dün 2 bin 335 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının, bugün daha yüksek olduğunu vurgularken, bu sayıya 414 kişinin daha eklendiğini ve toplam sayının 2749'a ulaştığını duyurdu.

- KUZEY'DE MASKE SIKINTISI YAŞANIYOR

Bu arada Yoğun Bakım Anestezistleri Derneği Başkanı Alessandro Vergallo, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya bir mektup yazarak, en çok ölüm ve vaka sayısının görüldüğü Lombardiya Bölgesi'nde, yoğun bakım ünitelerinde kullanılan yüksek korumalı maskelerin birkaç gün yetecek kadar kaldığını belirtti.

Vergallo, sağlık çalışanlarının özverili şekilde çalıştığını ancak maskelerin bitmesi durumunda insanların hayatını kurtarma operasyonunun yavaşlama ya da sekteye uğrama riskiyle karşı karşıya olduğunu aktardığı ifade edildi.

- ROMA'DA 1500 YATAK KAPASİTELİ HASTANE OLUŞTURULDU

Başkent Roma'da Kovid-19 vakalarına özel, 200'ü yoğun bakım olmak üzere, bin 500 yatak kapasiteli hastane oluşturulduğu bildirildi.

Başbakan Giuseppe Conte başkanlığında bugün toplanan Bakanlar Kurulu, 25 milyar avro değerinde ekonomik tedbirler içeren yeni bir kararnameyi onayladı.

Söz konusu paket çerçevesinde, ulusal ve bölgesel düzeyde acil ihtiyaçları olan sağlık sisteminin taleplerine yanıt verilmesi ve ekonominin kötüye gitmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    Dabbetül Arz Ebcep hesabı 2020
    Cevapla
  • ceren 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin Dünyaya yalan söylüyor o halde
    Cevapla
  • le turque 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayır Çin vatandaşlarını kontrol altında tutmayı başardı çünkü komünist düzenden gelen Çinli devletin yasaklarına uydu ama İtalyanlara bunu yaptıramazsın benim hayatıma karışma der ve dedi... Sonuç ortada.
    Cevapla
  • irem06 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin. İtalya ya maske ihtiyacı konusunda ülkemiz yardımcı oluyor. Allah ülkemizin yardımcısı olsun. Lütfen önlemlerimizi alalım.
    Cevapla
  • misafir8 4 yıl önce Şikayet Et
    maske konusunda yardımcı olmayalım. virüs bizim ülkemizdede var. yarın lazım olursa ne yaparız.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne arkadaşım. Devletimiz öncelikli olarak kendi vatandaşının sağlığından sorumlu. Başkasına yardımı kendi birlikleri avrupa birliği yapsın.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    allah yardimcilari olsun,türkiye italyaya bu zor günlerinde elinden geldigince yardim yapsin.
    Cevapla
  • yorumcu baba 4 yıl önce Şikayet Et
    doktor da gönderelim mi.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne arkadaşım. Devletimiz öncelikli olarak kendi vatandaşının sağlığından sorumlu. Başkasına yardımı kendi birlikleri avrupa birliği yapsın.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    yüz yıl önce italya ülkemizi işgal ediyordu. libya da milyonlarca müslümanı şehit etti batı dünya tarihi boyunca hep kan dökmüş bir topluluktur. o nedenle hak ettiklerini buluyorlar UNUTMAYIN EN İYİSİNİ YÜCE ALLAH BİLİR.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nice yardim edicekmis italya ya?? kendi baslarinin caresine baksinlar. Terör destekcileri bunlar.
    Cevapla
  • Marjınal 4 yıl önce Şikayet Et
    Su ana kadar ya cok sanslıyız yada rabbım bızı koruyor!
    Cevapla
  • Tarihçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya da bir kaç hafta içinde biz de o hale geleceğiz.
    Cevapla
  • hakın 4 yıl önce Şikayet Et
    şans diye birşey yoktur. söylemi vardır. son söylediğin doğru olan. her şey ondan şer de hayr da. yeterki biz ona kul olabilelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR