Hamaney'den koronavirüs fetvası: Caiz değildir

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışındaki seyahatlerin caiz olmadığına dair fetva yayımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.03.2020 16:59 GÜNCELLEME 17.03.2020 16:59 DÜNYA
Hamaney'den koronavirüs fetvası: Caiz değildir
Hamaney'den koronavirüs fetvası: Caiz değildir

Devlet televizyonunun haberine göre, Hamaney, ülkede ölümlere yol açan Kovid-19 salgınının önlenmesi için Sağlık Bakanlığı ve Koronayla Mücadele Kurumu tarafından alınan tedbirlere riayet edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Hamaney fetvasında, "Zorunlu olmadıkça yolculuğa çıkmak yasaktır. Herkes bu tedbirleri uygulamalıdır ve bu tür yolculuklara çıkmak caiz değildir" ifadelerini kullandı.

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybının 988'e, vaka sayısının ise 16 bin 169'a yükseldiğini bildirmişti.

 

Salgınla mücadele kapsamında büyük kentlerin girişlerinde halkın seyahatini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturulmuştu.

Ülke genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, sportif ve sanatsal faaliyetler de 20 Mart'a kadar iptal edilmişti. Sergi, festival, türbe, müze ve tarihi mekanlar da kapatılmıştı.

Hamaney de bu önlemler kapsamında ülkede yeni yılın başlangıcı olan Nevruz Bayramı'nda Meşhed'de yapacağı konuşmayı iptal etmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • Cihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı zaten iran hakı %80 sevmiyorlar?bu zor ğünlerde kendini hanki delikte sakladın neden halkın içine çıkmiyorsun halkına morel olsun diye ölümden çokmu korkuyorsun moruk
    Cevapla
  • özkonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bunların ölüsü de dirisi de sıkıntı. hamaney gider samaney gelir. bakalım kaç yıl daha müslümanlara köstek olacaklar
    Cevapla
  • Asyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    fetva da sorun yok gayet uygun ..şöyle ki hasta bir kişi gezerek sağlam insanlara hastalığı bulaştırırsa ahirette adam öldürmeye sebep den hesap verir, kul hakkına girmiş olur
    Cevapla
  • Azerbaycan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bumu adalet?
    Cevapla
  • izmirli 4 yıl önce Şikayet Et
    bir de türbeleri yalamamaları hususunda fetva verseniz iyi olur diyorum. Zira İranlılar koronadan kurtulmak için türbelerin demirlerini kemiriyorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR