Avrupa'dan tatsız koronavirüs haberleri: Türkler hayatını kaybetti! Kimlikleri belli oldu

Çin'de ortaya çıkan ve Türkiye dahil 150'dan fazla ülkeye yayılan koronavirüs (Covid-19) durdurulamıyor. Dünya genelinde ölü sayısı 8 bini, vaka sayısı ise 200 bini aşarken, İngiltere ve Avusturya'da yaşayan toplam iki Türk vatandaşının öldüğü kaydedildi. Öte yandan İspanya ve İran'da ölü sayısı korkunç seviyeye çıkarken, Sahra Altı Afrika'da ilk ölüm vakası bildirildi. İşte salgında bugün yaşanan gelişmeler...

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2020 17:48 GÜNCELLEME 18.03.2020 17:48 DÜNYA
Avrupa'dan tatsız koronavirüs haberleri: Türkler hayatını kaybetti! Kimlikleri belli oldu
Avrupa'dan tatsız koronavirüs haberleri: Türkler hayatını kaybetti! Kimlikleri belli oldu

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 8 bin 200'ü aştı.

 

Dünya genelinde 8 bin 272 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 208 bin 664'e çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 82 bin 889...

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

 

- Türkiye'de vaka sayısı 98 olurken bir kişi de hayatını kaybetti. Koronavirüse karşı önlem olarak da Yunanistan ve Bulgaristan ile olan sınır kapıları yolculara kapatıldı.

- İngiltere'de 2626'ya yükseldi.

- İsviçre'de vaka sayısı 3028'e, ölü sayısı 21'e çıktı.

- ABD Başkanı Donald Trump, Kanada ile olan sınırların "gereksiz işlere" kapatıldığını açıkladı. Ancak Trump, bunun iki ülke arasındaki ticareti etkilemeyeceğini vurguladı.

- Cezayir'de salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya, tespit edilen vaka sayısı ise 72'ye yükseldi.

- Güney Afrika'da virüs tespit edilenlerin sayısı 116'ya çıktı.

- Afrika ülkesi Gambiya'da ilk koronavirüs vakası tespit edildi.

- Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, gazetecilerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in koronavirüs testi yaptırıp yaptırmadığına dair sorularına yanıt verdi. Peskov açıklamasında, "Durumu gayet iyi ve kendisi çok sağlıklı. Virüsten korunması için gerekli önlemleri alıyoruz" ifadelerini kullandı.

İKİ TÜRK VATANDAŞI ÖLDÜ

- İngiltere'nin başkenti Londra'da 54 yaşındaki Türk vatandaşı Hayri Ergönü'nün virüs nedeniyle öldüğü açıklandı. Ölüm haberinin Türk elçiliğine iletildiği kaydedilirken, hayatını kaybeden kişinin astım ve şeker hastası olduğu belirtildi. Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avustruya'da virüs nedeniyle bir Türk'ün hayatını kaybettiğini açıkladı. Büyükelçi, böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı bulunan kişinin 28 yaşındaki Yonca Akyol olduğunu söyledi.

SAHRA ALTINDA İLK ÖLÜM VAKASI

- Fransız haber ajansı AFP: Burkina Faso koronavirüs nedeniyle ilk ölüm vakasını bildirdi. Bu Sahra Altı Afrika'sında bildirilen ilk ölüm.

İRAN VE İSPANYA'DA ÖLÜ SAYISI ARTTI

- İspanya Sağlık Bakanlığı, ülkedeki can kaybı sayısının 558'e, enfekte vaka sayısının ise 13 bin 716'ya yükseldiğini duyurdu.

- İran Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 147 kişinin daha öldüğünü ve ülke genelinde koronavirüsten ölenlerin sayısının 1135'e yükseldiğini duyurdu. Vaka sayısı ise 17 bin 361 olarak açıklandı.

-Gürcistan'da korona virüsü vaka sayısı 38'e yükselirken, virüs şüphesiyle bin 261 kişi karantinaya alındı.

- Hindistan 276 yeni vaka açıkladı.

- 5 yeni enfektenin daha tespit edildiği Fast'ta toplam koronavirüs vakası 49'a yükseldi

- Danimarka'da 67 yeni vaka tespit edildi. Ülkede vaka sayısı 1044'e çıktı.

- Endonezya'da 55 yeni vaka tespit edildi.

VİRÜSÜN İLK ÇIKTIĞI WUHAN'A DİĞER BÖLGELERDEN GELEN SAĞLIK PERSONELİ GERİ GÖNDERİLİYOR

- Koronavirüsün ilk görüldüğü yer olan Wuhan'dan iyi haberler gelmeye devam ediyor. Dün sadece bir yeni vakanın görüldüğü kentten sağlık personelinin tahliyesi başladı. Çin geçtiğimiz dönemde salgını kontrol altına alabilmek için ülkenin dört bir yanından bölgeye sağlık personeli göndermişti. Bu kişiler seremoni eşliğinde kentten ayrılmaya başladı.

- İsrail'de 90 yeni vaka tespit edildi. Toplamda sayı 427'ye yükseldi.

İLK ÖLÜMLERİN GELDİĞİ VE OHAL'LERİN İLAN EDİLDİĞİ ÜLKELER

- Moldova'da koronavirüsü kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. 61 yaşındaki bir kadının Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Vaka sayısının 30'a yükseldiği ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

- Bangladeş'te Kovid-19 nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti.

- İsveç yarından itibaren korona virüsüyle mücadele için sınırlarını kapatma kararı aldı.

- Avustralya'da korona virüsü nedeniyle ölü sayısı 6'ya yükseldi. Ülkede acil durum ilan edildi.

- Kırgızistan'da ilk vakalar açıklandı. Sağlık Bakanı Kosmosbek Cholponbayev, sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada Kırgızistan'da 3 koronavirüsü vakası olduğunu duyurdu.

- Afrika Boynuzu’nda çok sayıda yabancı askeri üsse ev sahipliği yapan Cibuti'de, ilk vaka görüldü. Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, Twitter'dan yaptığı açıklamada, ülkeye 14 Mart'ta gelen bir İspanya vatandaşına yapılan virüs testinin pozitif çıktığını bildirdi. Yusuf, hastanın tıbbi kontrol altında tutulduğunu ifade etti.

GEMİ HASTANE HAMLESİ

- Pentagon koronavirüsle mücadele çerçevesinde hastane gemilerini seferber etme kararı aldı. Yeterli tıbbi ekipman ve personelle donatılacak gemiler vakaların yoğun olduğu eyalet kıyılarına gönderilecek. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, düzenlediği basın toplantısında, "Hastane gemisi USS Comfort'a Doğu Kıyısı'nda, USS Mercy'ye ise Batı Kıyısı'nda hazır olma emri verildi" açıklamasında bulundu. Her iki gemide de 1000 hastane yatağı, eczaneler, tıbbi ve optometri laboratuvarları ve 12 ameliyathane ve diğer birçok yardımcı program bulunuyor.

- ABD genelindeki virüs kaynaklı ölü sayısı artarak 116'ya, vaka sayısı ise 6 bin 522'ye yükseldi.

KOMŞUDA ÖLÜ SAYISI ARTTI

- Yunanistan'da korona virüs nedeniyle ölü sayısının 5'e yükseldiği açıklandı. 35 yeni vakanın ardından toplam vaka sayısının ise 387'ye ulaştığı aktarıldı.

BÜYÜKELÇİ VİRÜSE YAKALANDI

-  İsrail'in Almanya Büyükelçisi Jeremy Askarov'un koronavirüse yakalandığı bildirildi.

- KKTC'de koronavirüs vaka sayısı 20'ye, GKRY'de ise 49'a yükseldi.

- İspanya'da ölü sayısı 491'e vaka sayısı 11 bin 178'e yükseldi.

- İtalya'da ölenlerin sayısı 345 kişi artarak 2 bin 503'e çıktı.

- İran'ın Simnan eyaletinde korona virüs teşhisiyle tedavi altına alınan 103 yaşındaki kadının hastaneden taburcu edildiği bildirildi.

- Azerbaycan'da korona virüs vakası 34'e çıktı

- Suudi Arabistan'da koronavirüs vaka sayısı 171'e ulaştı

- Ukrayna makamlarından yapılan açıklamada, Kovid-19'a bağlı vaka sayısının 14'e, buna bağlı olarak gerçekleşen ölü sayısının ise 2'ye çıktığı bildirildi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 103 TÜMÜ
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    turklugumle gurur duyuyorum ve turkum muslumanim yurt disinda çalisiyorum elhamdulilah kimseyide asagilamiyorum turk olmak o kadar kolay degildir eger turku sevmeyen varsa kapilar sonuna kadar açik.
    Cevapla
  • byx68 4 yıl önce Şikayet Et
    Avusturyanin Linz sehrinde kalan Türk kardesimiz Yozgatliydi, uzun zamandir tedavi görüyordu böbrek yetmezliginden. Virüsü kapinca vücüdü dayanamayip hayatini kaybetti maglesef, rabbim mekanini cennet eylesin. Yakinlarininda Rabbim sabir versin.
    Cevapla
  • Semih 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadaka vermek belaları def eder. hadisi şerif inşallah uyalım
    Cevapla
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman arkadasima Korona bulasdi doktor lar ilgilenmedi telefondan bol sivi ve paracetamol kullanmasini soyle diler. Ilgilenmiyorlar
    Cevapla
  • Hülya 4 yıl önce Şikayet Et
    vallami :) ben senin yerinde olsam ..direk terk ederim avrupayi
    Cevapla
  • Cesur yürek 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm olsun istemiyodan duyarli ol,sabır göster,azicik ta olda tavanin sapindan tutup fayda saglamayi dene,destek ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR