Koronavirüsü raporunda ortaya çıktı! Şaşırtan gerçek

Koronavirüs salgınında bugüne kadar yaygın olan düşüncenin aksine Avrupa ve ABD'den gelen yeni veriler gençlerin sanılan kadar dayanıklı olmadığını ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2020 13:54 GÜNCELLEME 20.03.2020 15:03 DÜNYA
Koronavirüsü raporunda ortaya çıktı! Şaşırtan gerçek
Koronavirüsü raporunda ortaya çıktı! Şaşırtan gerçek

Avrupa ve ABD'den gelen yeni veriler, genç yetişkinlerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında sanıldığı kadar dayanıklı olmadığını ortaya koydu.

 

 

İTALYA'DA VİRÜSTEN ETKİLENENLERİN DÖRTTE BİRİ 19-50 YAŞ ARASINDA

Bloomberg'in internet üzerinden istatistik verileri sunan "Statista" şirketine dayandırdığı haberinde, Avrupa'da yeni tip koronavirüsten en fazla etkilenen ülke olan İtalya'da 28 bin vakanın neredeyse dörtte birini, 19-50 yaş grubundakilerin oluşturduğu belirtildi.

 

 

ABD'DE 705 HASTA 20-44 YAŞ ARASINDA

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin verileri de ülkede 2 bin 500 kadar yeni tip koronavirüs vakası arasında 705'inin 20 ila 44 yaşlarında olduğunu, bu kişilerden yüzde 15 ila 20'sinin hastanede tedavi altına alındığını, yüzde 4'ünün ise yoğun bakıma ihtiyaç duyduğunu gösterdi.

Öte yandan genç yetişkinlerde, yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısının çok az olduğuna işaret edildi.

NE OLMUŞTU?

Yeni tip koronavirüs salgınının patlak verdiği Çin'den gelen ilk veriler doğrultusunda, yaşlı ve diğer sağlık sorunları olan kişilerin, Kovid-19'a karşı en savunmasız grup olduğu, genç yetişkinlerde virüsün bu etkiyi yaratmadığı açıklanmıştı.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    gençler sebzeli yemek yemiyor pekmez-kuru üzüm yemiyor kelle paça yemiyor abur cubur ve fas fod yiyor yapay gıdalar onları koruyamıyor.
    Cevapla
  • VBYT 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav zaten bu virüsü gençler kapmıyor diyen yok.. Öldürücü etkisi gençlerde yok denecek kadar az. eğer kronik bir hastalığı varsa yada kanser ise durum kötü oluyor...
    Cevapla
  • 74. 4 yıl önce Şikayet Et
    Gençlerin dayanıklı olmaması normal yedikleri içtikleri genelde hazır ve hormonlu gıda abur cubur vs.Haliyle bağışıklık sistemi zayıf olunca ufak bir sıkıntıda vücut dengesi bozuluyor
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu tedbir al ama abartma. gençlerin çogu kronik hastalığı var
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    olayı basite indirmeyelim bu corona genç yaşlı dinlemiyor
    Cevapla
  • HOŞ GELDİN KORONA 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler namaz kılmayanlar oruç tutmayanlar zekat vermeyenler fakiri yoksulu gözetmeyenler faizciler tefeciler kumarcılar borsacılar dolarcılar altıncılar ihaleciler torpilciler adam kayıranlar devletin parasını elektriğini suyunu çalanlar vb yaşasın cehennem yaşasın cehennem amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR