Bavyera'da sokağa çıkma yasağı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bu gece saatlerinden itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2020 15:44 GÜNCELLEME 20.03.2020 15:44 DÜNYA
Bavyera'da sokağa çıkma yasağı
Bavyera'da sokağa çıkma yasağı

Almanya’da giderek artan koronavirüs vakalarının artmasıyla önlemlerini arttırıyor. 13 milyon nüfuslu Almanya'nın en önemli üretim merkezlerinden Bavyera eyaletinde bu gece saatlerinden itibaren geçerli olacak sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan 2 hafta boyunca geçerli olacak karar doğrultusunda temel kısıtlamalara gidilecek Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, “Kamusal hayatı neredeyse tamamen kapatıyoruz. Cumartesinden itibaren evlerinizden çıkmayınız” dedi. Eyalet Başbakanı “Bu kararı almak kolay değil. Salgından sonra daha güçlü bir Bavyera olacak” ifadelerini kullandı.

 

Alınan karar kapsamında Almanların yalnızca işlerine, doktora ya da eczaneye gitmek gibi zorunlu durumlarda evlerinden çıkmalarına izin verilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDEN İLK EYALET

 

Almanya'da salgın hastalıklar konusunda yetkili Robert Koch Enstitüsü (RKI), Başkanı Lothar Wieler, Almanya’da salgına yakalananların sayısının bir günde 2 bin 958 artarak ülke çapında vaka sayısının 16 bin 626’ya yükseldiğini açıkladı.

Sokağa çıkma yasağının ülke genelinde olması ihtimali değerlendiren uzmanlar, Pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yetkilerle yapacağı toplantının ardından sokağa çıkma yasağının ülke genelini kapsayacağını tahmin ediyor. Almanya’da bugüne dek 16 bin 626 vaka tespit edilirken, 44 kişi de hayatını kaybetti.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada en akilli hareket eden bunlar...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR