Avrupa'da kırmızı alarm: Koronavirüs tablosu yayınlandı!

Dünya koronavirüse çözüm ararken vaka ve ölüm sayıları her geçen saat artmaya devam ediyor. Çin'in Vuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Avrupa'da kırmızı alarma neden oldu. Dünya genelinde en çok ölümün yaşandığı ülke İtalya. Almanya, Fransa ve İngiltere'de de Kovid-19 nedeniyle ölü sayısı her geçen gün artıyor. Peki dünyada koronavirüs tablosu nasıl? İşte koronavirüs tablosu...

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2020 18:41 GÜNCELLEME 20.03.2020 18:54 DÜNYA
Avrupa'da kırmızı alarm: Koronavirüs tablosu yayınlandı!
Avrupa'da kırmızı alarm: Koronavirüs tablosu yayınlandı!

Alman medyası, dünya genelinde en çok koronavirüs (Covid-19) vakalarının bulunduğu ülkelerde, virüsün son 24 saatte yayılma oranlarını yayınladı. Birçok ülkede oranların arttığı görülürken; Çin’de yayılma oranının yüzde ‘0’ olması dikkatleri çekti.

 

Almanya medyasından Der Spiegel dergisinin yayınladığı verilere göre, 41 bin 35 vakanın ve 3 bin 405 can kaybının bulunduğu İtalya'da, virüsün yayılma oranı yüzde 19, 19 bin 644 vakanın bulunduğu ve 1433 can kaybının yaşandığı İran’da yüzde 9 olarak kaydedildi.

 

ÇİN’DE YAYILMA ORANI YÜZDE SIFIR

Dergideki habere göre, virüsün ortaya çıktığı, 81 bin 250 vakanın ve 3 bin 248 can kaybının yaşandığı Çin’de yayılma oranının yüzde 0 olduğu görüldü. Yayılma hızının Çin’de tamamen durması, dikkatleri çekti.

EN ÇOK YAYILMA ORANINA SAHİP ÜLKE İSPANYA

Öte yandan, 19 bin 980 vaka sayısının ve 1002 can kaybının yaşandığı İspanya’da yayılma oranın yüzde 38’e ulaştığı kaydedildi.

İspanya’yı ise yüzde 34 ile Almanya, daha sonra yüzde 34 ile ABD ve yüzde 26 ile Fransa takip etti.

GÜNEY KORE’DE YAYILMA ORANI YÜZDE BİR

Verilere göre, 8 bin 652 vakanın ve 94 can kaybının bulunduğu Güney Kore’de yayılma oranı yüzde 1 olarak kaydedildi. Birçok ülkenin medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre Güney Kore, en çok koronavirüs testi yapan ülkelerden birisi konumunda.

YORUMLAR 5
  • Abd 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan kendilerini kurtarmaya çalişiyor KATil HAYDUT çin
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan virüs çinde üretildi belli etmemek için önce kendilerinden başladılar
    Cevapla
  • Bursali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence yanlış bu virüsün çin ekonomisinde yaptığı ve bıraktığı tahribatı tahmin bile edemezsin ve cin için birdaha asla eskisi gibi olmayacak hiçbir şey fabrikalar kacicak ülkeler sinirlarina daha siki sarilacaklar sonucunda her ülke için milliyetçilik akımı güçlenip dunya sirrketler rekabetinden çıkıp uluslar rekabetine donusucek
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    çin bu işten çok zarar gördüğü için yalan söylemeye başladı durumu kurtarmak için.yemezler yakında çıkar foyası
    Cevapla
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Gel de çinden şüphelenme...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR