Türkiye ve dünyada son durum: Koronavirüs İngiliz Kraliyet Ailesine sıçradı

Çin'de ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılan ve Türkiye'de de şu ana kadar 44 kişinin hayatını kaybetmesine 1872 vatandaşımızın enfekte olmasına neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünya çapında da can almaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2020 13:50 GÜNCELLEME 14.06.2021 10:24 DÜNYA
Türkiye ve dünyada son durum: Koronavirüs İngiliz Kraliyet Ailesine sıçradı
Türkiye ve dünyada son durum: Koronavirüs İngiliz Kraliyet Ailesine sıçradı

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 19 bine yaklaştı.

 

Dünya genelinde 19 bin 752 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 440bin 321'e çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 112 bin 15...

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

 

- Pakistan'da koronavirüs vaka sayısı 1000'e yükseldi.

- Afganistan'da, Kovid-19 vaka sayısı 80 ölü sayısı 2 oldu.

- Hiç koronavirüs vakasının görülmediği Sierra Leone'de, 12 ay "acil durum" ilan edildi.

- Irak'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 28'e yükseldi.

ÇİN'İ GEÇTİLER

- İspanya Sağlık Bakanlığı, ülkedeki ölü sayısının 2 bin 696'dan 3 bin 434'e, vaka sayısının ise 39 bin 673'ten 47 bin 610'a çıktığını açıkladı. İspanya toplam ölü sayısında İtalya'nın ardından Çin'i geride bırakan ikinci ülke oldu. İtalya'da ölü sayısı 6 bin 820... Öte yandan İspanya Ordusu, NATO'dan suni solunum cihazları, koruyucu ekipmanlar ve hızlı tanı kitleri talep etti.

Virüse yakalanan ilk devlet başkanı olmuştu! İngiliz Kraliyet ailesini harekete geçiren görüntü

KORONAVİRÜS İNGİLİZ KRALİYET AİLESİNE SIÇRADI

- Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu 71 yaşındaki Veliaht Prens Charles'in koronavirüs testi pozitif çıktı. Aynı zamanda Galler Prensi de olan Charles'ın semptomlarının düşük seviyede olduğu, sağlık durumun ise iyi olduğu belirtildi. Buckingham Sarayı ise, Kraliçe II. Elizabeth ile oğlunun en son 9 Mart'ta görüştüğünü ve Kraliçe'nin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu duyurdu.

KRALİÇE ELIZABETH 18 YIL SONRA ULUSA SESLENECEK

Koronavirüs salgınının kraliyet ailesine kadar ulaştığı açıklanırken, Kraliçe Elizabeth'in de bugünlerde Britanya halkına sesleneceği bildirildi. People dergisinin kraliyet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, 68 yıllık hüküm süresi boyunca sadece üç kez ulusa sesleniş konuşması yapan Elizabeth'in salgın günlerinde dördüncü kez halka seslenmesi bekleniyor. Konuşmanın tarihine ilişkin net bir bilgi bulunmuyor. Kraliçe Elizabeth son olarak 2002 yılında annesi hayatını kaybettiği zaman bir ulusa sesleniş konuşması yapmıştı.

KRAL SELMAN'DAN PEŞ PEŞE TALİMATLAR

- Kral Selman bin Abdülaziz, Riyad, Mekke ve Medine'nin karantina altına alınması talimatını verdi. Bu kentlerde sokapa çıkma yasağı saat 15.00'dan itibaren başlayacak. Selman ayrıca, ülkedeki şehirler arasında seyahat edilmesini yasakladı. Suudi Arabistan'da 900 koronavirüs vakası bulunurken iki de ölü var.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI ARTTI: ŞEHİRLERARASI SEYAHAT YASAĞI

- İran Sağlık Bakanlığı, ülkede ölenlerin sayısının 143 artarak 2 bin 77'ye, vaka sayısının ise 27 bin 17'ye çıktığını açıkladı. İran'da şehirlerarası seyahat etmek yasaklandı.

- Fransa Hastaneler Federasyonu Başkanı Frederic Valletoux, ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu ileri sürdü. Katıldığı bir radyo programında açıklamalarda bulunan Valletoux, rakamların sadece hastanede vefat edenleri gösterdiğini, huzurevi ile evlerinde ölenleri yansıtmadığını kaydetti.

AVRUPA'DAKİ DURUM

- Hollanda, 852 yeni vaka ve 80 yeni ölüm bildirerek toplamda 6 bin 412 vaka ve 356 ölümü doğruladı.

- Norveç'te 264 yeni enfektenin tespitinin ardından toplam koronavirüs vakasının 2 bin 916'ya yükseldiği açıkladı.

- Belçika'da yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 122'den 178'e, vaka sayısı ise 4 bin 269'dan 4 bin 937'yeye yükseldi.

- Fransa'da 240 kişinin daha korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından ölü sayısı bin 100'e, vaka sayısı 22 bin 304'e yükseldi.

- Almanya'da virüs salgını nedeniyle ölü sayısı 149'a vaka sayısı 31 bin 554'e çıktı.

- İsrail'de ölü sayısı 5'e vaka sayısı ise 2030'a çıktı.

- İklim aktivisti Greta Thunberg, Kovid-19 semptomları göstermesi nedeniyle karantina altında olduğunu duyurdu.

LİBYA'DA İLK VAKA

- Libya'da Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi düzenlediği basın toplantısında, başkent Trablus'ta ilk korona virüs vakasının tespit edildiğini duyurdu. Merkez, korona virüsüne yakalanan hastanın tedavi altına alındığını belirterek vatandaşları korona virüse karşı alınan önlemleri uymaya çağırdı. Korona virüs vakası tespit edilen 73 yaşındaki hastanın Tunus'tan Libya'ya geçtiği açıklandı. Hastanın daha önce de Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiği bildirildi.

- ABD'de koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 797'ye vaka sayısı 55 bin 222'ye ulaştı. Pensilvanya eyaletinde yaşayan 44 yaşındaki bir Türk, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

HİNDİSTAN DA YASAKLADI, 3 MİLYAR KİŞİ EVDE

- Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da 21 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Başbakan Narendra Modi, 1,3 milyar insanın yaşadığı ülkede bu geceden itibaren yasağın geçerli olacağını duyurdu. Vaka sayısının 500'ü aştığı, 10 kişinin de hayatını kaybettiği Hindistan, Çin'den sonra dünyanın en kalabalık ülkesi. Alınan kararla birlikte, dünya genelinde toplam karantina altındaki nüfus 3 milyara çıktı. Yani dünyanın yarıya yakını evlerinde.

- Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası sayısının 205'e yükseldiği ülkede salgınla mücadele için OHAL edildiğini duyurdu.

- KKTC'de korona virüs vaka sayısı 42'ye yükseldi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3, toplam vaka sayısı 124 oldu.

- Gürcistan'da vaka sayısı 70'e yükseldi.

KAYNAK : Haber7, Ajanslar
YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • OSMAN GENÇ 4 yıl önce Şikayet Et
    İttihatçılarla Osmanlı'yı yıkan bu İngilizler Anadolu'yu, Afrikayı, Hindistan'ı, Arabistan'ı, Avustralya'yı, Yeni Zelanda'yı vs soyup zenginliklerini ve geleceklerini çalan haydut hırsızlardır. Milyonlarca müslümanı ve insanı öldüren katillerdir. Afrikalıları üstüste koyup gemilerle Amerika'ya taşıyıp köle yapanlardır. İslam alemini yerli işbirlikçilerle paramparça edenlerdir. Bunlara kim medeni diyorsa yüzüne tükürürüm. Kraliyet tahtı çalıntı altınlarla, mücevherlerle süslenmiş. Kim bizim ceddimize dil uzatıyorsa katil hırsız ingilizin yanında demektir. Abdülhamit'e dil uzatan yerli işbirlikçi kalemler ingizlerden kaç altın aldıklarını açıklasınlar.
    Cevapla
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    ölümde varrrrr
    Cevapla
  • Türküngücü 4 yıl önce Şikayet Et
    çin vürüsü yaydı tüm vürüsten etkilenen ülkelere tazminat ödesin
    Cevapla
  • Hadi 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs'ün imalatı ABD'dir virüsü Çin'de kendisi yaydı senin gibilerin de öyle düşünmesini sağladı.
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında hiçbiri Çin'i geçmedi. Çin yalan söylüyor. Insanları ölüm pahasına işe başladılar...
    Cevapla
  • denge 4 yıl önce Şikayet Et
    tarih boyu bir birini yok etmek icin kurulmus bir sistem yani diktatør bunlar ailecek halkin kanini emmek icin kurulmus zaten kendine hayri yok bunlarin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR