ABD'den Maduro için 15 milyon dolar ödül!

Son Dakika Haberi; ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hakkında, "uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı" suçlamasıyla iddianame hazırlarken, Maduro'nun yakalanması veya tutuklanması için bilgi verilmesi karşılığında 15 milyon dolar ödül koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2020 18:39 GÜNCELLEME 26.03.2020 19:59 DÜNYA
ABD'den Maduro için 15 milyon dolar ödül!
ABD'den Maduro için 15 milyon dolar ödül!

ABD, Maduro'nun yakalanması veya tutuklanması için bilgi paylaşan kişilere 15 milyon dolara kadar ödül verecek.

 

"ULUSLARARASI UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞINDA ROLLERİ VAR"

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD Adalet Bakanlığının "uluslararası uyuşturucu kaçakçılığında rolleri olduğu" gerekçesiyle Maduro ile Venezuela yönetimindeki bazı kişiler hakkında iddianame hazırladığı bildirildi.

 

Maduro'nun yanı sıra hakkında iddianame hazırlanan kişilerin, iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) Birinci Başkan Yardımcısı ve Kurucu Meclis (ANC) Başkanı Diosdado Cabello, Venezuela Askeri İstihbarat Şefi Hugo Carvaja, eski Tümgeneral Cliver Alcala Cordones, Sanayi ve Tabii Üretim Bakanı Tarık el Aissami olduğu belirtildi.

- MADURO İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞANLARA "15 MİLYON DOLARA KADAR" ÖDÜL 

Açıklamada, Maduro'nun tutuklanması ya da yakalanması için bilgi paylaşan kişilere 15 milyon dolara kadar, hakkında iddianame hazırlanan diğer kişilere ilişkin bilgi verenlere de 10 milyon dolara kadar para ödülü verileceği kaydedildi. 

Söz konusu kişilerle ilgili, "Bu kişiler, Maduro rejiminde üst düzey görevlerde bulunurken, Venezuela hava üssünden ayrılan uçakların ve ülkenin limanlarını da kontrol ederek, ülkeden narkotik maddelerin sevk edilmesine yardımcı oldular." ifadesi kullanıldı. 

Venezuela halkının daha şeffaf, sorumluluk sahibi ve kendilerini temsil eden bir hükümete ihtiyacı olduğuna işaret edilen açıklamada, "ABD, Venezuelalıların özgür ve adil bir seçim yoluyla demokrasilerini yeniden sağlamasına yardımcı olmaya kararlı." değerlendirmesinde bulunuldu.

2012'DEN BU YANA VENEZUELA LİDER

2012 yılına kadar dünyanın en fazla petrol rezervine sahip olan ülkesi Suudi Arabistan iken, 2012 yılı içerisinde Venezuella'da keşfedilen yeni kaynaklar ile 2013'ten itibaren Dünya'nın lider petrol zengini ülkesi Venezuella olmuştur.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 117 TÜMÜ
  • Yüksel 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Venezulela petrolünü ele gecirmek için maduraya tuzak kuruyor sakın ola para için ülkenizi satmayın yoksa ırak ve Suriye gibi olursunuz
    Cevapla
  • TüremişEYT 4 yıl önce Şikayet Et
    maduroda yüzyılın teröristi trampa ödül koysun
    Cevapla
  • adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    Venezuela halkı Amerikan halkına benzemez. Liderine sahip çıkar. Oraya el atmak biraz sıkar.
    Cevapla
  • Kafkasyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu özgürlük maskesini kimse takmaz bilesin ey USA Dünya milletlerin kandırmayı bırak gidip el koymaktan baka seçenek yok tabi tabutlarıda hazırda tut zira her kuşun eti yenmez
    Cevapla
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Koronodan daha tehlikeli şeytanın salyası. Böyle düşünen insanların sayısı arttıkca kendince gurur duyan şeytan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR