Dünya korona ile uğraşırken Rusya testleri bitiyor

Rusya'da yeni nesil S-500 füze savunma sisteminin farklı bileşenlerinin testlerinin tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2020 11:07 GÜNCELLEME 27.03.2020 11:07 DÜNYA
Dünya korona ile uğraşırken Rusya testleri bitiyor
Dünya korona ile uğraşırken Rusya testleri bitiyor

S-500 Prometheus (OKR Triumfator-M) yeni nesil karadan havaya uçaksavar füze sistemi olarak öne çıkıyor. Özellikleri bakımından S-500, mevcut S-400 ve ABD’li rakibi Patriot Advanced Capability-3’ten daha üstün.

 

 

2007-2009 yıllarında Rus Hava Kuvvetleri Hava Savunma Füze Birlikleri Komutanlığı yapan Sergey Hatılev, S-500 bileşenlerinin test sürecini yorumladı:

"Şu anda fırlatma ekipmanı sistemi, füzeler ve kontrol sistemleri üzerinde çalışıyor.Bu kompleksin uygulanmasıyla büyük yerleşimler ve idari merkezlerin füze savunması  sağlanacak ve bu, tüm ülkenin askeri-uzay savunmasının temelini oluşturulacak."

 

 

Önde gelen uzmanların hepsinin bu kompleksin avantajları konusunda hemfikir olduğunu belirten Hatılev, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer sistemler hakkında da analogları olmadığı söyleniyor ve genellikle slogandan öte bir anlam ifade etmiyor, ancak batılı olanlar da dahil olmak üzere tüm önde gelen uzmanlar S-500 sisteminin benzersiz olduğu gerçeğini teslim ediyorlar ve zaten böyle bir değerlendirme de yaptılar."

Hatılev, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Sistem hem aerodinamik hedefler hem de balistik hedefler, seyir füzelerine karşı etkilidir. S-500, balistik füzenin uçuş yolunun yukarı ve orta kısmındaki hedefleri yok edebiliyor. Ayrıca, 200 kilometre yükseklikte etkili olabilen S-500, 600 kilometre menzile sahiptir. Sistem anti-uydu sistemlerini veya doğrudan düşük yörüngede bulunan uyduları yok edebiliyor. Bu sistemin farklı bir diğer özelliği de yüksek parazit seviyesini azaltma yeteneğidir."

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi iyi iş beceriyorsun Rusya ama Biyolojik savaşçılar senden daha iyisini beceriyorlar şimdi korona virüsle geldiler bi dahaki Kral Virüsle girlerse o sizin S 500 lerde işe yaramayacak dünya nüfusunu 500 milyon yaparlar
    Cevapla
  • Ddkk 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusları batiran hep bu kof gücüdür
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep son sistem üretiyorlar S200-s300-s400-s500-s600...... Kendi kendilerini bitirecekler Yakın gelecekte bunları yapmak deil kullanmak sorun olacak. Her şey sinyal ile kontrol ediliyor velhasıl kelam sinyali kontrol ettiğinde sorun çözülüyor Misal bahar harekatı daha yavaş ve daha ucuz silah sistemleri muhteşem hava savunma sistemlerini elektronik sinyal karıştırıcıları tarumar etti gemde çalışırken
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Tahminim bayraktar boş durmuyor dur.en iyi füze uzerinde calisiyoruzdur.bence dunyada esi benzeri olmayacak.Bor ve toryumumuz var.Anladinizmi.hidrojen ve oksijen bir arada olunca nolur.eee bide buda toryum ekle dünyayı 10 kere dolasirsin.İnsallah benim düşündüklerimi düşünürler.Vatan sana canım feda...
    Cevapla
  • Nikel 4 yıl önce Şikayet Et
    Endiseliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR