Koronavirüsle mücadelede zora düşünce mülteci doktorlara sarıldılar

Dünya koronavirüs belasıyla boğuşurken, İngiltere, Almanya ve ABD'den sürpriz bir çağrı geldi. Yeri geldiği zaman göçmenlere kapıları kapatan Avrupa, koronavirüs ile mücadele etmeleri için mülteci doktor ve sağlık çalışanlarının akreditasyonlarının hızlıca yapılmasına karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2020 17:44 GÜNCELLEME 27.03.2020 17:53 DÜNYA
Koronavirüsle mücadelede zora düşünce mülteci doktorlara sarıldılar
Koronavirüsle mücadelede zora düşünce mülteci doktorlara sarıldılar

Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısa sürede dünyaya yayıldı. Şu sıralar Avrupa pandeminin yeni merkezi... DSÖ, ilerleyen süreçte Amerika'nın salgının yeni merkezi olmasını beklediğini açıkladı.

 

Koronavirüste bunlar yaşanırken, mülteci konusunda her zaman ketum davranan Avrupa bir anda göçmen sever oldu. Vaka ve ölümlerin artmasıyla sağlık sisteminde zor günler geçiren Avrupa ülkeleri mülteci kartına başvurdu.

AKREDİTASYONLARI HIZLANDIRILACAK

The Guardian'da yer alan habere göre; Almanya ve İngiltere, personel açığını kapatmak için ülkede bulunan mültecilerin sağlık sistemine entegresini hızlandırma kararı aldı. Sağlık Bakanı Matt Hancock, yurt dışında yeterlilik kazanmış ama akreditasyon sürecinin uzun sürmesi ve pahalı olması sebebiyle sisteme girememiş mülteci doktorların, acil bir şekilde çalışmalarının sağlanması için harekete geçildiğini söyledi.

 

Avrupa'da yeterlilik kazansa da, sisteme dahil edilmeyen çoğu doktor ve sağlık çalışanı mülteci taksicilik ve paket servis elemanı olarak çalışıyor.

ABD'DEN DÜNYADAKİ DOKTORLARA ÇAĞRI: GELİN

ABD Dışişleri Babakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; tüm dünyadan sağlık çalışanları ABD'de iş aramaya veya ziyaretçi programlarından faydalanmaya çağrıldı. ABD'de çalışmak isteyen sağlık çalışanlarının en yakın ABD konsolosluğuna başvurarak vize işlemlerini başlatması istendi.

Öte yandan Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından alınan kararla, salgın nedeniyle son sınıfta okuyan tıp öğrencileri doğrudan doktor olarak atandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • Mustafa tatlisu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey müslümanlar uyanık olun kefereyi ayağa kaldıracağınıza kendi kardesinizi ayağa kaldırın . Gün birlik günü, alın size fırsat.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc El Aziz , El Alim , El Hakim'dir! Zalimlerin şimdi hüsrana uğrama vakti gelmiştir. Ahlar bir bir çıkacak. Allah cc zalimlerden gafil değildir. Doktorlar da çare olamayacak çünkü karar verildi bir kere. Çocukları öldürenler ve onları seyredip susanlar nede bi ara hemen can derdine düştü ha. Vallahi Yahudilerin Hıristiyanların inancı sapıktır. Merhamet etmeyene merhamet olunmaz.
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    vay cakallar,vampirler işinize mi gelmiyor.
    Cevapla
  • Mehmet y 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler Avrupa’ya gitmekten vazgeçmiş korona var diye valla helal olsun Suriye bile istemiyor sizi :))))
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuranı kerimde kısa ve öz yazanlar. Kendilerinden önce nice nesilleri yıkıma uğratığımızı görmüyorlarmı? Biz sizi yerleşik kılmadığımız bir biçimde onları yeryüzünde. Büyük güc ve servetle yerleşik kılmıştık gökten üzerlerine sağanak bol yağmurlar yağdırmış. Nehirleride altlarından akar sular yapmıştık ama günahları nedenliyle biz onları yıkıma uğarttık. Ve arkalarından başka nesiller inşadip varlığa çıkardık. Kendilerinden nice nesilleri yok ettiğimizi görüp bundan ibret almıyorlarmı. Bizde günahları sebebiyle hepsini helak ettik ve arkalarından başka toplumlar başka nesiller yarattık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR