Trump'ın sert sözlerine Prens Harry ve Meghan Markle'dan aynı sertlikte yanıt

ABD Başkanı Donald Trump’ın Los Angeles’a taşınan Prens Harry ve Meghan Markle çifti için sert bir çıkış yaparak koruma masrafı ödemeyeceklerini söylemesinin ardından çift, zaten böyle bir talepte bulunmayacaklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2020 10:09 GÜNCELLEME 30.03.2020 10:15 DÜNYA
Trump'ın sert sözlerine Prens Harry ve Meghan Markle'dan aynı sertlikte yanıt
Trump'ın sert sözlerine Prens Harry ve Meghan Markle'dan aynı sertlikte yanıt

Geçici olarak Kanada’dan Los Angeles’a taşınan Prens Harry ve Meghan Markle, ABD’den güvenlik masraflarının karşılanmasını talep etmeyecek.

 

Önceki gün ABD Başkanı Donald Trump, talepte bulunulmamasına rağmen ülkesinin İngiltere kraliyet çifti için ödeme yapmayacağını duyurmuştu. Prens Harry ile Meghan Markle'ın Los Angeles'a taşındığını duyan Trump, çiftin güvenliğini sağlayan koruma hizmetlerinin masraflarının hükümet tarafından ödenmeyeceğini belirten sosyal medya paylaşımı yapmıştı.

TRUMP "KENDİLERİ ÖDEMEK ZORUNDA" DEMİŞTİ

 

Trump paylaşımında, "Krallığı terk eden Harry ve Meghan'ın Kanada'da kalıcı olarak ikamet edecekleri bildirilmişti. Şimdi Kanada'yı ABD için terk etmişler. Ancak, Amerika onların güvenlik masraflarını ödemeyecek. Onlar ödemek zorunda!" diye sert çkmıştı.

TRUMP'A CEVAP

Bu açıklamanın ardından Sussex çiftinin sözcüsü Reuters’a konuşarak, "Sussex Dükü ve Düşesi’nin ABD hükümetinden güvenlik kaynakları talep etme planı yoktur. Özel olarak finanse edilen güvenlik düzenlemeleri yapılmıştır" ifadesini kullandı.

İNGİLTERE'Yİ TERK ETTİLER

Prens Harry ve Meghan Markle, İngiltere’deki kraliyet görevlerini bırakmalarının ardından bir yaşına girmek üzere olan oğulları Archie ile birlikte Kanada’daki yeni hayatlarına devam etmiş, ancak corona virüs salgını nedeniyle kısa süre önce de geçici olarak Los Angeles’a taşınmıştı. Çiftin, koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Kanada - ABD sınırlarının kapatılması konuşulduğu sırada Los Angeles'a taşındıkları belirtilmişti.

Kraliyetten ayrılma kararın açıklamadan önce Beyonce’nin Nala karakterini seslendirdiği Aslan Kral filminin galasına katılan ve burada Disney’in CEO’su ile görüşen Markle'ın yeni bir filmde rol alacağı konuşuluyordu. Ancak projenin film değil belgesel olduğu ortaya çıkmıştı.

Meghan Markle'ın vahşi yaşam derneği Elephants Without Borders’a yardım sağlamak için seslendirdiği Elephant için para almadığı öğrenilmişti. 3 Nisan’da prömiyeri yapılacak olan belgesel Disney+'ta yayınlanacak.

KAYNAK : NTV
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Demle çayı seyrelle dünyayı Türkiyem
    Cevapla
  • alii 3 yıl önce Şikayet Et
    ingilizlere özgürlük! yıkılsın krallık.
    Cevapla
  • Samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetöye verilen korumanın 3 te 1 ini versen yeter imansız.
    Cevapla
  • turancan 3 yıl önce Şikayet Et
    şu trump kadar ülkesinin çıkarlarını düşünen biri yok helal olsun kimseyi tınlamıyor
    Cevapla
  • a.colak 3 yıl önce Şikayet Et
    RTE, diye biri var duydunmu dunya lideri,;.
    Cevapla
  • Yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump efendi acaba her konuda kendinini neden konuşmak zorunda hissediyor. Senden bir koruma isteyen yoksa. Acaba şu twitter gibi sosyal medya platformlarında boy gösterme, like alıp takip edilmenin hazzını yaşama gibi yeni tip psikolojik takıntıların ileri yaşlardaki temsilcilerinden birisi mi? Ya da İngiltere ile ülkesi arasında devam eden adı konulmamış bir çekişmenin yeni bir yansıması mı? Bence her ikisinin de payı var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR