Amerika Irak'a Patriot konuşlandırdı

Son zamanlarda Irak’taki üslerine saldırılar artan ABD, Anbar ile Erbil’deki üslerine Patriot hava savunma sistemi konuşlandırmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2020 10:56 GÜNCELLEME 31.03.2020 10:56 DÜNYA
Amerika Irak'a Patriot konuşlandırdı
Amerika Irak'a Patriot konuşlandırdı

Irak basınında yer alan haberlere göre, Patriot hava savunma sisteminin biri ABD askerlerinin bulunduğu Anbar ilindeki Aynul-Esed üssü diğeri ise Erbil yakınlarındaki askeri üsse konuşlandırdı. Irak basını adını açıklamadığı bir ABD’li askeri yetkiliye dayandırdığı haberde, Kuveyt’te bulunan iki savunma bataryasının daha Irak’a getirileceği kaydedildi.

 

Irak’ta 9 üssü bulunan ABD önderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçleri, son günlerde bazı üslerini Irak güvenlik güçlerine devretmişti.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta 3 Ocak ayının başında İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis düzenlenen hava saldırısında hayatlarını kaybetmesi ardından ABD Büyükelçiliği binası ve askeri üslerine saldırılar arttı.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • laz 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki incirlik ve bu dönemde kurulan abd kürecik radar üssü ne zaman kapatılacak. biz buna şahit olcakamıyız merak ediyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR