Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yaptığı koronavirüs yardımına NATO'dan övgü: Gurur duyuyoruz

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya'ya yaptığı tıbbi yardıma NATO'dan övgü geldi. Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı. Öte yandan Türkiye'nin yardımları sonrası İtalya ve İspanya'dan tıbbi malzemeler için teşekkür açıklaması geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2020 13:45 GÜNCELLEME 01.04.2020 17:16 DÜNYA
Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yaptığı koronavirüs yardımına NATO'dan övgü: Gurur duyuyoruz
Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yaptığı koronavirüs yardımına NATO'dan övgü: Gurur duyuyoruz

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede zor günler geçiren İtalya ve İspanya'ya Avrupa Birliği (AB) sırtını döndü.

 

İspanya ve İtalya'ya ise yardım eli Türkiye'den uzandı. Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait askeri kargo uçağı bu iki ülkeye tıbbi yardımları ulaştırmak için Ankara'daki Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan havalandı.

 

TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Türkiye'nin gönderdiği yardımları öven NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, paylaştığı mesajda "NATO dayanışması faaliyette: Türkiye, Covid-19 ile ortak mücadelemizi desteklemek için bugün İtalya ve İspanya'ya tıbbi malzeme içeren bir kargo uçağı gönderdi. NATO müttefiklerinin afet yardım merkezimiz aracılığıyla birbirlerini desteklediğini görmekten gurur duyuyoruz. Birlikte daha güçlüyüz" ifadelerini kullandı.

İTALYA VE İSPANYA'DAN DA TEŞEKKÜR

İtalya ve İspanya'nın NATO nezdinde daimi temsilcilikleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK), gönderilen sağlık malzemeleri için teşekkür etti.

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan İtalya'nın NATO Daimi Temsilciliği, "Avrupa-Atlantik Afet Yanıt Koordinasyon Merkezi'nin aktive edilmesinin ardından müttefikimiz Türkiye, İtalya'ya kritik tıbbi malzeme gönderiyor" ifadesini kullandı. "Türk dostlarımıza dayanışmalarından ötürü müteşekkiriz" denilen mesajda, "Birlikte güçlüyüz" ve "Biz NATO'yuz" etiketleri de yer aldı.

İspanya'nın NATO Daimi Temsilciliği de "Kovid-19'la mücadelede de birlikteyiz" mesajıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 189 TÜMÜ
  • polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ülkeler arasında dost düşman kavramından ziyade karşılıklı çıkara dayalı işbirligi vardır .Ve duruma göre degişir Sabit degildir.Biz yardım konusunda geçmişte dinine ırkına bakmadan yardım etmişizdir.Yanlış olsa osmanlı yapmazdı.Yardım etmek güzeldir.insani bir olaydır.
    Cevapla
  • Ümran kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk ve Müslüman farkı arkadaşlar
    Cevapla
  • ..... 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar bize yardım etmezdi
    Cevapla
  • Yalçın 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde gururlandık, kime yardım lazımsa kendimiz darda bile olsak yapıyoruz ki bu da bizim özelliğimiz sanırım. Gün gelir bize de döner bu yaptıklarımız.
    Cevapla
  • dede korkut 4 yıl önce Şikayet Et
    hissetmeniz gereken duygu UTANÇ olmalıydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR