AB pişman! Özür dilediler: Artık İtalya'nın yanındayız

İtalya'ya hiçbir Avrupa ülkesinden yardım eden olmadı. Yardıma muhtaç ülkelere yardımlarını esirgemeyen Türkiye'den İtalya'ya askeri kargo uçağıyla yüzlerce kutu tıbbi malzeme gönderilmişti. Ölü sayısının 14 bine dayandığı ülkeye AB'den özür mektubu geldi. AB Komisyonu Başkanı, yeterli dayanışma gösterilmemesinin incitici olduğunu belirterek "Artık yanınızdayız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2020 11:47 GÜNCELLEME 03.04.2020 12:57 DÜNYA
AB pişman! Özür dilediler: Artık İtalya'nın yanındayız
AB pişman! Özür dilediler: Artık İtalya'nın yanındayız

Koronavirüs salgınından en ağır etkilenen ve salgınla mücadelede yalnız bırakılmaktan şikayetçi olan AB üyesi İtalya'ya AB Komisyonu'ndan özür geldi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İtalyan La Repubblica gazetesine bir makale yazarak Birlik'in İtalya ile başlangıçta yeterince dayanışma göstermediğini kabul etti.

 

"ARTIK İTALYA'NIN YANINDAYIZ"

Alman siyasetçi, makalesinde çoğu AB ülkesinin krizin başlangıcında fazlasıyla kendi durumuna odaklandığını belirterek "Pandemiyi sadece hep beraber Birlik olarak yenebileceğimizi fark etmediler. Bu inciticiydi ve bundan kaçınılabilirdi. Ama bugün Avrupa İtalya'nın yanındadır" ifadelerini kullandı.

 

"ELDEKİ HER EURO VİRÜS İÇİN KULLANILACAK"

Von der Leyen, Almanya örneğinde olduğu gibi Avrupa çapında kısa çalışma uygulaması için 100 milyar euroya varan kaynak sağlanacağını belirterek ilk uygulamanın İtalya'da başlatılacağını vurguladı. AB Komisyonu Başkanı, AB yıllık bütçesinde eldeki her euronun koronavirüsle mücadelede kullanılmasını önerdiklerini de hatırlattı.

AB'NİN TAVRI İTALYA'DA ÖFKE YARATMIŞTI

Koronavirüste ağır kayıplar veren İtalya'da AB'nin mesafeli tutumu öfke yaratmış, aşırı sağcı Lig partisi ülkenin AB'den ayrılmasını gündeme getirmişti. Avrupa ülkelerinin İtalya'ya tıbbi malzeme göndermeye yanaşmaması ve aralarında Almanya'nın da bulunduğu bazı ülkelerin koronavirüsle mücadelede ortak Euro tahvili çıkarılmasını reddetmesi Brüksel ile Roma arasında soğukluk yaratmıştı.

YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun size nasil insanlarsiniz siz...utanma arlanma yok bu milletlerde...italyada virus zaten hiz kesdi artik avrolarinizi merkelle karşilikli yiyin...bi musibet bin nasihatten evladir...ortada birlik mirlik yokmuş...ingiltere nolur bizi terketme diye koskocA adamcıklar agliyordu...anlaşildi...reziller....
    Cevapla
  • gakgoş 4 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara baktım da , avrupa sadece uzlasmıs bır bırlıktır, cıkarda uzlasmıs yanı, gecmıslerıne cok degıl bır asır gerıye gıdersenız bu dedıgım anlasılır, cıkarlar carpısırsa uzlasma fılan da kalmaz, meDenıyetınse tek bır dısıne bıle zarar gelmemıs bır canavar oldugu da anlasılmıstır zannımca...
    Cevapla
  • Şems 4 yıl önce Şikayet Et
    artik birlik çivi tutmaz
    Cevapla
  • faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    kırmızı ceket li kadin kesin virüslü gozler pembe lesmiş
    Cevapla
  • Erk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok bunlar bukalemun gibi olduklarından istem dışı olarak gözleri ceketinin rengini almış
    Cevapla
  • katibb 4 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz beyler.. bunlar yarın barışır yine kötü mazlumların yanında olanlar olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR