Bilim insanları ilaç adı verip açıkladı: Koronavirüsü 48 saat içinde tamamen yok etti

Avustralyalı bilim insanları parazit öldürücü tablet Ivermectin'in laboratuvar ortamında Kovid-19 virüsünü 48 saat içerisinde öldürdüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2020 10:23 GÜNCELLEME 06.04.2020 11:02 DÜNYA
Bilim insanları ilaç adı verip açıkladı: Koronavirüsü 48 saat içinde tamamen yok etti
Bilim insanları ilaç adı verip açıkladı: Koronavirüsü 48 saat içinde tamamen yok etti

Avustralya'nın Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi'nde görevli araştırma görevlilerinin laboratuvar ortamında yaptığı testlere göre bir doz Ivermectin, koronavirüsün hücreler içerisinde büyümesini engelliyor.

 

Üniversitenin Biyokimya Keşif Enstitüsü Başkanı Dr Kylie Wagstaff yaptığı açıklamada, "Yaptığımız deneylerde bir doz ilaç (Ivermectin) 24 saat içerisinde Covid-19'a ait RNA virüslerini büyük ölçüde azaltıyor ve 48 saatte de tamamen yok ediyor" diye konuştu.

"IVERMEKTIN ETKİLİ AMA AŞI BULMAK ŞART"

 

Şu anda tüm dünyaya yayılan koronavirüse karşı yüzde 100 etkili olan bir ilacın bulunmadığını belirten Wagstaff, "Bu ilaç zaten dünyanın birçok ülkesinde mevcut. Bu sebeple hastalara şimdilik yardımcı olacaktır. Ancak kesin bir tedavi için Kovid-19'a karşı aşının bulunması gerekiyor" diye de sözlerine ekledi.

IVERMEKTIN NEDİR? HANGİ HASTALIKLAR İÇİN KULLANILIYOR?

İvermektin, genel olarak köpekleri parazitlerden korumanın yanı sıra birçok parazit istilasının tedavisinde kullanılan bir ilaç. Bu hastalıklar arasında baş biti, uyuz, nehir körlüğü, strongiloidiazis, trikuriazis, askariazis ve lenfatik filariasis de bulunuyor. Dış istilalar için ağızdan alınabilir veya cilde uygulanabilir. Bunun yanında virüs kaynaklı AIDS (HIV virüsü), grip, dengue ateşi gibi hastalıların tedavisinde de kullanılıyor.

KAYNAK : Euronews
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Bol Bol sıcak içecekler tüketin Bu haberler hep aYalan madem buldunuz ilacı neden kullanmıyorsunuz nüfus azaldı insan kalmadı
    Cevapla
  • Çin covid 19 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu virüs
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem tedavi ediyor neden halka acıklamıyorlar
    Cevapla
  • Madalyon 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz öleceksiniz kaçış yok.Bu arada ünlüler haber olmak için hepsi biz corona olmuşuz diyor.Ölecekler Halen yalan konuşuyorlar.
    Cevapla
  • civid20 3 yıl önce Şikayet Et
    bu hayvanlarda parazit için kullanılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR