Güney Kore'de hastalığı yenen 51 kişi tekrar koronavirüse yakalandı: Virüs vücutta gizleniyor

Güney Kore'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan, tedavi gördükten ve iyileştikten sonra taburcu edilen 51 kişinin tekrar Kovid-19'a yakalandığı açıklandı. Güney Koreli sağlık otoriteleri, ölümcül virüsün hücrelerde gizlenip tekrar aktif olduğunu düşünüyor. İngilizler ise, karantinadan çıkmadan önce 51 kişiye yapılan son testlerin doğru sonucu vermediğini ileri sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 07.04.2020 10:43 GÜNCELLEME 07.04.2020 14:43 DÜNYA
Güney Kore'de hastalığı yenen 51 kişi tekrar koronavirüse yakalandı: Virüs vücutta gizleniyor
Güney Kore'de hastalığı yenen 51 kişi tekrar koronavirüse yakalandı: Virüs vücutta gizleniyor

Çin'de ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadelede herkesin parmakla gösterdiği Güney Kore'de bilim insanlarını da şaşırtan bir gelişme yaşandı.

 

"VİRÜS HÜCREDE GİZLENDİ VE TEKRAR AKTİF HALE GELDİ"

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansında yer alan habere göre; ülkede virüsün merkezi olan Daegu kentinde daha önce karantinaya alınan ve tedavileri tamamlandıktan sonra evlerine dönen 51 kişide tekrar koronavirüs tespit edildi. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC) Genel Sekreteri Jung Eun-kyeong, hastalığa yakalanan bu kişilerin yeniden enfekte olmadığını, virüsün vücudun hücrelerinde gizlenerek yeniden aktif hale geldiğini düşündüklerini açıkladı.

 

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC) Genel Sekreteri Jung Eun-kyeong...

SORUN TEST SONUÇLARINDA MI?

İngiliz Daily Mail'e konu hakkında konuşan East Anglia Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar profesörü Paul Hunter ise, bu hastaların karantinadan bırakılmadan önce yapılan son testlerinin sonucunun doğruyu yansıtmadığını, bu kişilerin aslında hala enfekte olduğunu ancak testin bunu ortaya çıkartamadığını söyledi.

JAPONYA'DA DA BENZER GELİŞME YAŞANMIŞTI

Japonya'da da benzer bir olay yaşanmıştı. Ülkede, yaşlı bir erkek ve kadının yeniden enfekte olduğu bildirilmiş ve hastalığın nüksetmesi endişelere neden olmuştu.

MAYMUNLAR ÜZERİNDE YAPILAN ARAŞTIRMA TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR

16 Mart'ta yayınlanan ve maymunlar üzerinde yapılan bir araştırmada, hayvanların laboratuvarda enfekte olduktan sonra koronavirüse karşı bağışıklık geliştirdiği belirtilmişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlar hayvan gibi davrandıkları için, Et obur et yediği, Ot obur ot yediği için bağışıklık kazanma şansı artıyor, Peki insan nasıl besleniyor abur,cubur her şeyimiz karışık Ne zaman İnsan olduğumuzu hatırlarsak Hastalık ve virüs kendiliğinden biter.
    Cevapla
  • Sualp 4 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamışsın
    Cevapla
  • önemli 4 yıl önce Şikayet Et
    daha fazla virüse maruz kalmışlardır. ne kadar çok virüse maruz kalınırsa o kadar ağır hasta ediyormuş, virüs zehirlemesi. Bu yüzden sosyal mesafeye dikkat etmek maske takmak önemli
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet sosyal mesafe önemli.
    Cevapla
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahin sopasi yok diyenlere gelsin. Demekki bu dönemde de Allahin sevdikleri var. Kim bunlari dinlemez ve zulüm eder eski gecmis kavimler nasil helak olmussa bir numunesini tadar. Canina susamis kim varsa ciksin meydana. Zulümüne ve gönül almama davasinda devam etsin.
    Cevapla
  • Ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Lan sen nasil bi virussun yaaaa olmek nedir bilmezmisin sen
    Cevapla
  • mrtnht 4 yıl önce Şikayet Et
    anlicamiz bu virus bir yaratik insan vucuduna yerleşiyor enin sonunda bugun olmasa da bagisiklik dusunce kronik rahatsizliklar ortaya çıkınca, yaslaninca illaki öldürüyor vucuttan atilmasi gerekli tamamen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR