Ekipman olmadığı için çöp poşeti giyen 3 İngiliz hemşire, corona virüse yakalandı

İngiltere'nin başkenti Londra bir hastanede çalışan hemşireler tıbbi ekipman yetersizliği nedeniyle çöp poşeti giyerek çalışmak zorunda kaldı. Fotoğraftaki 3 hemşirenin corona virüs testinin pozitif çıktığı duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2020 14:57 GÜNCELLEME 09.04.2020 15:53 DÜNYA
Ekipman olmadığı için çöp poşeti giyen 3 İngiliz hemşire, corona virüse yakalandı
Ekipman olmadığı için çöp poşeti giyen 3 İngiliz hemşire, corona virüse yakalandı

İngiltere'de tıbbi malzeme eksikliği ve gerekli ekipman olmadığı için çöp poşeti giyerek hastalara müdahale eden üç hemşire, koronavirüse yakalandı.

 

 

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, Avrupa ve ABD'de hızla can almaya devam ediyor. 1.5 milyonu aşkın insana bulaşan virüsle mücadelede dünya genelinde izolasyon çağrıları yapılırken, tıbbi malzeme eksikliği sağlık çalışanlarının canını yakıyor.

Bunun son örneği salgının etkisini giderek artırdığı İngiltere'de yaşandı. Başkent Londra'nın kuzeyindeki Harrow bölgesinde bulunan Northwick Park Hastanesi'nde bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

 

 

Ülkedeki ilk ciddi vakanın kayıtlara geçtiği yer olarak bilinen hastanede, yeterli koruyucu ekipman bulunmadığı için hemşireler çöp poşeti giymek zorunda kaldı.

"TÜM DÜNYADA OLUYOR"

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, fotoğrafları sosyal medyada da yer alan hemşirelerin üçünde de koronavirüs tespit edildi.

Göz göre göre hastalığa sürüklenen hemşirelerle ilgili eleştiriler artınca, hastane yönetimi açıklamada bulundu.

Söz konusu açıklamada, "Çalışanlarımızda Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını doğruluyoruz. Bu çok talihsiz ancak beklenmedik bir durum değildi. Dünya genelinde diğer sağlık çalışanlarının da başına geliyor. Hastalığa yakalanan çalışanlarımızla yakından ilgileniyor, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz" denildi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR