'Osmanlı Devleti gibi yardımımıza koştunuz'

İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında gönderilen tıbbi yardım için Türkiye'ye teşekkür etti. Sean McGrinder adlı bir Twitter kullanıcısı 1845 yılında İrlanda'da yaşanan Büyük Kıtlık felaketi zamanında Osmanlı'nın İrlandalılara yardım ettiğini hatırlatarak, "Aynı şeyi kıtlık zamanı İrlandalılar için de yapmışlardı. Bravo Türkiye" diye yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2020 08:39 GÜNCELLEME 12.04.2020 09:21 DÜNYA
'Osmanlı Devleti gibi yardımımıza koştunuz'
'Osmanlı Devleti gibi yardımımıza koştunuz'

İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton, Twitter hesabından gönderilen yardımların fotoğrafını paylaşarak, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya 250 bin kişisel koruyucu ekipman için teşekkürlerimi ifade etmek isterim" diye yazdı.

 

Yardımların 14 ton olduğunu vurgulayan Morton, "Bu cömert hediye, İngiltere ile Türkiye arasındaki dostluğun gücünü gösteriyor" ifadesini kullandı.

OSMANLI GÖNDERMESİ

 

Türkiye'nin İngiltere'ye yardım göndermesi yazılı ve görsel basında da haber olurken, İngilizler sosyal medya hesaplarından Türkiye'ye teşekkür etti.

Sean McGrinder adlı bir Twitter kullanıcısı 1845 yılında İrlanda'da yaşanan Büyük Kıtlık felaketi zamanında Osmanlı Devleti'nin İrlandalılara yardım ettiğini hatırlatarak, "Aynı şeyi kıtlık zamanı İrlandalılar için de yapmışlardı. Bravo Türkiye" diye yazdı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • Boran 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsan yap gavur gavurdur.Biz ALLAH rızası için mi yapıyoruz.Bence yanlış tersss.Önce milletim sonra ümmetim sonra sonrası yok.
    Cevapla
  • Nesil 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonra siz ne yaptınız?Çanakkale'ye dayandınız. Herkes emdiği sütün gereğini yapıyor demekki.
    Cevapla
  • Yörük GURD 4 yıl önce Şikayet Et
    İyilik yapan iyilik bulur.Ama dünyanın en tehlikeli ve Türklerin en büyük düşmanı ,sinsi sarı yılan ingilizdir.
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gavurdan dost olmaz ama insaniyet ayrı birsey bunu onlar anlayamaz
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ingilteremi dünyanın her yerinde varız çünkü biz insaniz insan kanıyla canıyla insan sizlerin çoktan unuttuğu bir tür İNSAN ve İNSANLIK rabbime hep dua ederim bizi insan olmaktan çıkarma hayvan gibi yada daha aşağı yapma diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR