ABD'den Yunanistan'a harp gemisi jesti! 'Erdoğan'a karşı önemli destek'

Yunanistan'daki askeri varlığını giderek artıran ABD, Yunan donanmasına 4 özel harp gemisi hediye etti. Komşu medyasında "büyük jest" şeklinde görülen gelişme, memnuniyetle karşılandı. Medyada "Erdoğan'ın saldırgan politikalarına karşı önemli destek" ifadeleri kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2020 17:57 GÜNCELLEME 13.04.2020 17:57 DÜNYA
ABD'den Yunanistan'a harp gemisi jesti! 'Erdoğan'a karşı önemli destek'
ABD'den Yunanistan'a harp gemisi jesti! 'Erdoğan'a karşı önemli destek'

Türkiye ile ABD arasında son yıllarda gerilen ilişkilere paralel olarak Amerika'nın Yunanistan'a verdiği önem giderek artıyor. Amerikan ordusu, 4 özel harp gemisini Yunan donanmasına hediye etti.

 

Bu hamle, Türkiye sınırında ve Girit adasındaki askeri varlığını güçlendiren ABD'den Yunanistan'a jest olarak yorumlandı. Hediye edilen gemiler, başkent Atina'ya gönderildi. Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, gemilerin bulunduğu limanı ziyaret ederek bu gelişmeden duyduğu memnuniyeti gizlemedi.

RUSYA'YA VE PUTİN'E ELEŞTİRİ

 

ABD yardımı Yunan medyasında da sevinçle karşılandı. "Ege ve Akdeniz'de giderek artan Türk tehdidi ve Erdoğan2ın saldırgan politikalarına karşısında ABD'nin desteğinin yanımızda olması ülkemiz için çok önemli" türü yorumlar yapıldı.

Nitekim söz konusu gemilerin çoğunlukla Türkiye karşısında kullanılacağı herkes tarafından biliniyor... Sosyal medya yorumlarında ise Türkiye ile Rusya'nın gelişen ilişkileri sonrası Rusya'yı hala "Ortodoks ağabey" olarak gören dindar kitleye eleştiriler yöneltildi. Yunanistan'ın yanında olan devletin Rusya değil ABD olduğuna dikkat çekildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile işbirliği içinde olduğu yazıldı.

HADSİZ AÇIKLAMALAR YAPMIŞTI

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti ile imzaladığı deniz sınırlarını belirlemeye yönelik anlaşma sonrası Türk-Yunan ilişkileri gerilmişti. Yunanistan'ın askeri lideri Konstantinos Floros, o dönemde yaptığı açıklamada Türkiye'yi hedef alarak "Komşu'da köpekler havlamaya başladı. Havlayan köpek ısırmaz. Fakat tasmasını koparıp gelmeye kalkarsa kafasına vurup susturmasını da biliriz" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK : Diriliş Postası
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • asi 3 yıl önce Şikayet Et
    kıçı kırıklara bak hele.. öncelikle köpek sizsiniz arkanıza aldıklarınız da kuduz zaten.. hadsiz hudutsuz becerizsiz kabiliyetsizsiniz.. bunu sizde çoook iyi biliyorsunuz.. elin tankından topundan dilenen ahmaklar.. bizde bir laf vardır.. elin bilmem nesiyle gerdeğe girilmez diye.. sizin de ağababalarınızında hakkından geldik geleceğiz Allahın izniyle..
    Cevapla
  • mehmed 3 yıl önce Şikayet Et
    eninde sonunda yunan ile savaş kaçınılmaz...ama keser döner sap döner hesap yunana geri döner...kıta sahanlığı nedeni ile haksız saldırıda bulunan yunan ile savaşta ,batı trakya ve oniki adalar harb tazminatı olarak türkiyeye ödenerek yunana haddi bildirilir...bismillah
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    hahahahahah hic gülesim yoktu amerika ile bir olun gelin
    Cevapla
  • refık 3 yıl önce Şikayet Et
    bu bela abdyede yunanistanada yeter rabbim koranalarını çoğalsın amiin
    Cevapla
  • keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    bir gecede kendilerini denizin dibinde bulurlar okadar sevinmesinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR