Sağlık sorunu yaşadı mı? Koronavirüs aşısının denendiği ilk insan konuştu
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ABD'de geliştirilen ilk aşının denendiği ilk insan olan 44 yaşındaki Jennifer Haller, bu süreçte yaşadıklarını anlattı. İngiliz The Telegraph'a konuşan Haller, gönüllü ilanını Facebook'ta gördüğünü, başlarda çekincelerinin olduğunu ancak bunları zamanla attığını söyledi. Aşıdan sonra sağlık sorunu yaşamadığını belirten Haller, "Sadece ateşim çıktı, kolum ağrıdı" dedi.
ABONE OLKoronavirüs salgını ile mücadele kapsamında dünyanın dört bir yanında onlarca aşı çalışması yapılıyor. Onlardan biri de ABD'nin Washington eyaletinde geçtiğimiz haftalarda start alan proje. Bu projeyi diğerlerinden bir adım ileri geçiren yanı ise insanlı testlere başlamış olması.
"GÖNÜLLÜ İLANINI FACEBOOK'TA GÖRDÜM"
Aşının ilk denendiği kişi olan 44 yaşında iki çocuk annesi Jennifer Haller bu süreçte yaşadıklarını İngiliz The Telegraph gazetesine anlattı. Aşı çalışması ile ilgili gönüllü arandığını Facebook’ta gördüğünü belirten Haller ilk olarak aklına "belki ben de bir katkıda bulunabilirim" fikrinin geldiğini ve sürece koronaya karşı mücadele etmek için gönüllü olduğunu belirtti.
"BAZI ÇEKİNCELERİM VARDI"
Gönüllü olmaya karar verdikten sonra eşi ve akrabalarının bazı çekincelerini dile getirdiklerinin altını çizen Haller "Evet bir çok risk var ama ben son derece pozitif bir insanım ve riskleri gözardı etmek için elimden geleni yaptım" dedi.
"AŞIYI OLDUKTAN SONRA ATEŞİM ÇIKTI, KOLUMDA AĞRI OLDU"
Aşı yapıldıktan sonra yaşadıklarına da değinen Haller ilk gün ateşinin bir miktar yükselmesi ve ikinci gün kolunda meydana gelen ağrı dışında hiçbir şikayet yaşamadığının altını çizdi.
İNSANLARI AŞI ÇALIŞMALARINDA GÖNÜLLÜ OLMAYA DAVET ETTİ
Kovid-19'a karşı aşının bulunacağına dair güveninin tam olduğunu belirten Haller diğer bilimsel araştırmalara da insanların gönüllü olarak yardım etmeleri çağrısında bulundu.
AŞI NE ZAMANA HAZIR OLUR?
ABD'nin Washington eyaletinde yapılan aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması durumunda ilgili federal kurumlardan onay alabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ila 18 ay arasında bir süre öngörüyor.
-
İstanbullu 4 yıl önce Şikayet EtModern tıbbın çaresizliği. Yapay zekayla uğraşırken bi virüsün hakkından gelmediler daha.Modern tıbbın tartışılmazdır algısını kokona yerle bir etti.Beğen Toplam 1 beğeni
-
K,a 4 yıl önce Şikayet EtSarımsak ve çörek otuna devam ben öyle yapıyorumBeğen Toplam 1 beğeni
-
seyfi 4 yıl önce Şikayet Etanlamadigim sey asi bulundu yada bulunuyor verilen tarihler neden 12 ayin uzerinde koca dunya iki ayda asiyi buluyorsa neden 12 ay sonra kulanima verilecek hepsi yalanBeğen
-
MTN 4 yıl önce Şikayet EtBu psikopat kadına mı güveneceğiz? iyi pompalıyorlar. Kusura bakmayın aşı politikasını yemeyiz.Beğen Toplam 3 beğeni
-
ilaç bulunmalı 4 yıl önce Şikayet Etilaç bir an önce bulunmazsa iktidar mensupları, muhalefet, kamu çalışanları, özel sektör çalışanları, doktorlar, profesörler, ilaç uzmanları, eczacılar ve bitkiciler dahil olmak üzere milyonlarca insan ölebilir. gelecekte ise dünya yaşanır bir yer olmaktan çıkar.Beğen