Azerbaycan'dan Türkiye'ye özel teşekkür

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, Ankara'nın simgesi Atakule'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesine destek vermek amacıyla Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlatılması dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2020 13:59 GÜNCELLEME 15.04.2020 17:34 DÜNYA
Azerbaycan'dan Türkiye'ye özel teşekkür
Azerbaycan'dan Türkiye'ye özel teşekkür

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, Facebook hesabından Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlatılan Atakule'nin fotoğrafıyla paylaştığı mesajında, "Kardeşimiz Türkiye'ye derin şükranlarımı sunuyorum. Ülkelerimiz her zaman hem mutlu hem de zor günlerde birbirinin yanındadır. Bizim birliğimiz, bizim gücümüz bundadır. Halklarımıza sağlık, ülkelerimize barış ve refah diliyorum. Yüce Tanrı dünyamızı korusun!" ifadelerini kullandı.

 

Mihriban Aliyeva, aynı zamanda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşidir...

KARŞILIKLI JESTLEŞME

 

Azerbaycan, Türkiye'nin Kovid-19 ile mücadelesine destek vermek amacıyla 11 Nisan'da Bakü'nün yeni mimari sembollerinden Haydar Aliyev Merkezi'nin dış cephesine Türk Bayrağı yansıtmıştı.

Türkiye de bu jest üzerine Azerbaycan ile olan yakınlığını, dayanışmasını ve kardeşliğini simgelemesi amacıyla Atakule'yi, kardeş ülkenin bayrağının renkleriyle aydınlatmıştı.

Kulenin tepe kısmındaki ekranlarda "İki Devlet Tek Millet, Can Azerbaycan'a Sevgilerle" mesajı yazılırken, Atakule'nin AVM kısmında bulunan kavisli dev led ekranlardan iki ülkenin bayrakları dalgalandırılmıştı. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • mahir 4 yıl önce Şikayet Et
    bide şu iran şia inancından temizlenseler .
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    Ha birde sayın Aliyev başkanım Ülke olarak milli geliriniz iyi düzeyde maşallah iftar duyuyoruz , ülkede yaşayan işsiz ve çok fakir hatta hiç imkanı olmayan milyon kişi var onların yanlarında olmanızı rica ediyorum Saygılarımla
    Cevapla
  • Şahinbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek millet iki devlet ,selam olsun Azerbaycan Türk'üne
    Cevapla
  • Fikri 4 yıl önce Şikayet Et
    Tanrı değil ALLAH bunu düzeltelim
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok alaka
    Cevapla
  • KRN-19 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün tanrılar ayağımın altındadır. Allah tektir eşi ve benzeri yoktur, gerçekte var olan tek şey O'dur. Görüp göremediğimiz her şey, bütün kainat, sapkın insanların tapındığı bütün putlar birer yaratıktır. O'nun Tanrı diye bir adı da yoktur. NOKTA. Tanrı, şeytana uyan insanların uydurup tapındıkları bütün putların ortak adıdır. Allah'ı tanımak isteyen isim ve sıfatlarını, Esma'larını okusun.
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    NE alaka
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan değil Doğu Türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR