BM uyardı: İlk dalgadan 20 kat daha büyük olacak! 1 milyon insan tehlikede

Afrika’da gıda güvenliğini tehdit eden çöl çekirgelerinin Afrika’yı ikinci kez istila etmesi bekleniyor. Etiyopya başta olmak üzere Afrika’da bir milyon insanın gıda kriziyle karşı karşıya olduğu aktarıldı. Ülkeye acil gıda yardımı yapılması gerektiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2020 20:39 GÜNCELLEME 16.04.2020 20:41 DÜNYA
BM uyardı: İlk dalgadan 20 kat daha büyük olacak! 1 milyon insan tehlikede
BM uyardı: İlk dalgadan 20 kat daha büyük olacak! 1 milyon insan tehlikede

Çöl çekirgeleri Afrika’da gıda güvenliğini tehdit ediyor. Dünyayı yeni tip korona virüs salgını tehdit ederken Afrika, yiyecek krizine yol açacak çekirge istilasını bekliyor. Etiyopya başta olmak üzere Afrika ülkeleri ikinci bir çekirge istilasına hazırlanıyor. 

 


İlk istila yetkililer tarafından 70 yılın en kötüsü olarak tanımlanırken Birleşmiş Milletler (BM) uzmanları, ikinci dalganın birincisinden 20 kat daha büyük olabileceği konusunda uyarılarını sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) değerlendirmesine göre çekirge istilası Etiyopya’da 200 bin hektar tarım arazisine zarar verdi. 356 bin tondan fazla mısır, buğday ve tahıl kaybına neden oldu. 

 


BİR MİLYON KİŞİ AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA

Etiyopya başta olmak üzere Afrika’da bir milyon insanın gıda kriziyle karşı karşıya olduğu aktarıldı. Ülkeye acil gıda yardımı yapılması gerektiği belirtildi.

Etiyopya’daki FAO temsilcisi Fatouma Seid, “Çiftçiler ve çobanlar acil durumun üstesinden gelmek için ciddi yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Etkilenen nüfusun ve geçim kaynaklarının korunması, özellikle de durumun Covid-19 krizi tarafından daha da kötüleşmesi sıkıntının daha da artmasına neden olacak” ifadelerini kullandı. Yetkili, çekirge istilasının bölgedeki gıda güvenliği ve geçim kaynakları için eşi görülmemiş bir tehdit oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Çöl çekirgeleri, Etiyopya dışında Somali, Kenya, Cibuti, Eritre, Tanzanya, Sudan, Güney Sudan ve Uganda gibi Afrika’da ülkelerini zor durumda bıraktı. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Cekirgeler turkiyeye girecekti havanin souk ve karli olmasindan dolayi geri dondu
    Cevapla
  • akıncı 4 yıl önce Şikayet Et
    bunları avlayıp toplama yöntemleri gelistirsinler. kavurup paketleyip Çin'e satin cekirge cipsi
    Cevapla
  • halis 4 yıl önce Şikayet Et
    her müslimanin bilmesi gerekenlerin basinda,sarik degil,sarik kutsal degildir,ebu cehl basindaki sarik daha kaliteliymisti ama kafir gitti, müsliman öldürmmeyecek,yalan söylemeyecek,kul hakki haram yemeyecek,hirsizlik yapmayacak, adam kayirmayacak isi bilene verecek,tek basina degil istisare edecek,iyilige sahiplenecek kötülükleri karsi duracak v,s bunlara yok say sonra ibadet bölümü ile cennete gitmeye iste senin amelin kötüyse ibadetin yat kalktan baska bir ise yaramaz,islama ibadet degil güzel ameller yayar,bir sürü derin müsliman is paraya geldimi kafirin yapacagina yapiyor,böyle müslimanlik olmaz
    Cevapla
  • akıncı 4 yıl önce Şikayet Et
    tavuk kaz ördek türlerini yaylım besleyebilirler yada bunları aglarla yakalama yöntemi bulup toplayip kuruyemis olarak Çin'e satabilirler
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ördek çiftlikleri kurun onlar cekirgeyi yer sizde ördekleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR