Prens Selman'ın mega projesine engel olan kişi öldürüldü

Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed Bin Selman'ın başlattığı ve 500 milyar dolarlık mega kent projesi Neom kentinin yapılacağı bölgede yaşayan Al-Howeti adlı kişinin evini terk etmek istemediği gerekçesiyle için Suudi güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2020 12:05 GÜNCELLEME 17.04.2020 14:49 DÜNYA
Prens Selman'ın mega projesine engel olan kişi öldürüldü
Prens Selman'ın mega projesine engel olan kişi öldürüldü

Suudi Arabistan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı suikastinin ardından ikinci bir cinayet haberiyle çalkalanıyor. Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed Bin Selman'ın 500 milyar dolarlık mega kent projesi Neom kentinin yapılacağı bölgede yaşayan Al-Howeti adlı kişinin evini terk etmek istemediği gerekçesiyle Suudi güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

 

500 MİLYAR DOLARLIK PROJEYE ENGEL GÖRÜLDÜ

Arap basının iddiasına göre, Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman önderliğinde yapılması planlanan mega kent Neom için Ürdün sınırına yakın bölgede yaşayan Al-Howeti'nin projenin yapılacağı nedeniyle Suudi makamlarında yaşadığı yerin terketmesi gerektiği uyarısında bulunulduğu, Al Howeti'nin baskılara direndiği ileri sürüldü.

 

SUUDİ MAKAMLARININ TEHDİTLERİNE DİRENDİ

Arap medyasının haberine göre, Suudi makamlarının baskılarına karşı direnen Al-Howeti'nin Suudi güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Öte yandan, Arap medyası Howeti´nin ölüm haberini Suudi yetkililerince doğrulandığını açıkladı. Haberde, Al-Howeti'nin güvenlik güçlerine ateş açtığı ve molotofkokteyli attığı kaydedildi. Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına direnen Al-Howeti´nin vurulduğu ifade edildi.

NEOM PROJESİ NEDİR?

Neom, Suudi Arabistan'ın Tebuk Bölgesi'nde planlanan bir şehir.

Proje, ilk olarak 24 Ekim 2017 tarihinde Prens Muhammed bin Selman tarafından açıklandı. Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, Suudi Arabistan'ın kuzeybatısında Akabe Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında bir mega kent inşa edeceklerini duyurmuştu.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman projeyi 500 milyar dolar yan 1.8 trilyon TL yatırımla hayata geçireceklerini söylemişti. 26 bin 500 kilometre alan üzerinde kurulacak olan Neom kenti su, biyoteknoloji, eğlence, üretim, gıda ve enerjiye odaklanacak.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Hızır Bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Vahşi kafirler.
    Cevapla
  • Mustafa Ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir terörist ya bunlar !
    Cevapla
  • sait dbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    vay gavur oglu vay size ters duseni buyle katlediyrsnz allah belanizi versin siz tum krallarin
    Cevapla
  • usta 3 yıl önce Şikayet Et
    Ebû cehil
    Cevapla
  • gresunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    salmanın ölümü çok acı olacak babasıda kendide katillar, müslümanım demesinler... amazon yerlileri bile bunlardan daha ileri görüşlü daha merhametli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR