Japonya'dan virüsle mücadelede '210 bin otel odası' adımı

Koronavirüs vakalarında artış beklenen Japonya'da hükümet, ülke genelindeki 210 bin otel odasını hafif semptomlu hastaların bakımı için ayırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2020 10:16 GÜNCELLEME 20.04.2020 10:16 DÜNYA
Japonya'dan virüsle mücadelede '210 bin otel odası' adımı
Japonya'dan virüsle mücadelede '210 bin otel odası' adımı

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve küresel bir kriz halini alan koronavirüs pandemisi nedeniyle OHAL ilan edilen Japonya'da hükümet harekete geçti. Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura yaptığı açıklamada, ülke genelindeki 210 bin otel odasının hafif semptomlu koronavirüs hastalarının bakımı için ayrıldığını açıkladı. Ayrıca, hiç belirti göstermeyen hastaların da söz konusu odalarda izole edilebileceğini belirten Nishimura, an itibariyle 6 bin oda için otellerle sözleşme imzalandığı bilgisini paylaştı. Hastanelerde baş gösteren koruyucu ekipman yetersizliğine de değinen Nishimura, şirketlerden temin edilen 120 bin maskenin sağlık personeline ulaştırılacağını bildirdi.

 

BAŞKENTTE BAŞLAMIŞTI

İlk olarak başkent Tokyo'da hayata geçirilen uygulama kapsamında yaklaşık bin otel odasının zayıf semptomlu hastalara tahsis edileceği duyurulmuştu. Uygulamanın amacının hastanelerdeki yataklı hasta kapasitesini semptomları ağır seyreden kişiler için güvence altına alınması olduğu açıklanmıştı. Yaklaşık 2 hafta önce Tokyo'daki hafif semptomlu hastaların otellere sevki başlanmıştı.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR