Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den THY çıkışı: Hayalim bu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’da devlete ait ulusal bir hava yolu şirketi kurmak istediklerini belirterek, “Bu benim hayalim; Türk Hava Yolları (THY) seviyesinde modern bir hava yolu şirketi kurmak.” dedi. Zelenskiy söz konusu proje için bütçe ayırmaya hazır olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2020 18:22 GÜNCELLEME 22.04.2020 18:44 DÜNYA
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den THY çıkışı: Hayalim bu
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den THY çıkışı: Hayalim bu

Zelenskiy, Ukrayna 24 adlı kanalda yayınlanan mülakatta, Ukrayna’da yeni bir ulusal hava yolu şirketi kurmaya yönelik planlarını anlattı.

 

"SON YILLARDA BURADA TEK BİR UÇAK ÜRETİLMEDİ"

Ukrayna merkezli Antonov şirketinin büyük ve çok sayıda istihdam sağlayan bir şirket olduğuna işaret eden Zelenskiy, “Ancak son yıllarda burada tek bir uçak üretilmedi. Uçakların neden iç hatlarda kullanılmadığını anlamıyorum.” diye konuştu.

 

"BENİM HAYALİM BU"

Antonov tarafından üretilen uçakların daha fazla kullanılması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, “Öncelikle devlete ait bir hava yolu şirketi kurmamız gerekiyor. Bu benim hayalim; Türk Hava Yolları (THY) seviyesinde modern bir hava yolu şirketi kurmak.” dedi.

Ukrayna devletinin “Ulusal hava yolu şirketini kurduktan sonra Antonov şirketimize sipariş verip çok sayıda istihdam yaratacağız.” şeklinde konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    reis i ornek al kocum
    Cevapla
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Özenilen örnek gösterilen bir ülkenin markası olmak güzel
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiiiiç hoşuma gitmiyor yabancıların benim ülkeme gelmesi helede şu sıra virüs bulaştırdıktan sonra. Bu virüs yüzünden. Her kez bu virüs yüzünden ekonomisi bozuldu her pisligi bize bulaştırmasın lar uzak uzak olsunlar
    Cevapla
  • Terazi 3 yıl önce Şikayet Et
    amacı bizden, elimizden dilenme hava alanı yerini çalmak . yolcular istanbul değil ukraynayı tercih etsin diye...
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam harbi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR