Almanya Başbakanı Merkel: Salgının sonunda değil, hala başındayız

Almanya Başbakanı Angela Merkel koronavirüs salgınına yönelik yaptığı açıklamada, "Salgının son safhasında değiliz, hala başındayız. Koronavirüsle yaşamak zor ancak sert önlemler herkesi korumak için gerekli" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 12:32 GÜNCELLEME 23.04.2020 14:06 DÜNYA
Almanya Başbakanı Merkel: Salgının sonunda değil, hala başındayız
Almanya Başbakanı Merkel: Salgının sonunda değil, hala başındayız

Almanya Başbakanı Angela Merkel Federal Mecliste hükümet adına yaptığı açıklamada, "Koronavirüs salgınının hala başındayız" diyerek salgına karşı alınan önlemlere uyulmasını istedi. Eyalet hükümetlerinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemlerin bir an önce gevşetilmesi açıklamalarına tepki gösteren Başbakan Merkel, salgına yönelik elde edilen başarıda önlemlerin yumuşatılmasıyla tekrar başa dönülmesi riskinin oluşacağını ifade etti. Merkel, önlemlerin gevşetilmesi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini dile getirdi.

 

Salgının uzun süre gündemlerinde kalacağını belirten Merkel, "Salgının son safhasında değiliz, hala başındayız. Koronavirüsle yaşamak zor ancak sert önlemler herkesi korumak için gereklidir. Salgın nedeniyle özgürlüklere getirilen kısıtlamalara kulak veriyoruz. Alınan önlemler kapsamında salgınla mücadelede önemli bir zaman kazandık. Bu zaman zarfında da sağlık sistemimizin virüsle mücadele edebilecek güce sahip olduğunu gördük" şeklinde konuştu.

Koronavirüsle mücadelede uluslararası iş birliğinin önemine de değinen Başbakan Merkel, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) çözüm için önemli ve vazgeçilmez bir kurum olduğunu ve Almanya'nın örgütü desteklediğini vurguladı. Merkel, salgın nedeniyle Almanya'nın Avrupa Birliği (AB) bütçesine daha yüksek katkı yapmaya hazır olduğunu, Avrupa'nın güçlü olması halinde güçlü bir Almanya'nın olacağını ifade etti.

 

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 5
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    almanya da yaşıyorum ve bu kadın politik ten 1 gram anlamıyor o yüzden ciddiye almayın.. kendileri korkudan ne dediklerini bilmiyor!
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs sürecinde kimi devlet başkanı korkudan saçmalayıp amatörce duruşlar sergiledi, kimi de bu yeni dünya safsatasından haberdardı ve tedirgin-temkinli görünmeye çalıştı. İlginç!!! Lakin Cenab-ı Allah yeni dünya düzenini öyle bir kuracak ki; avuçlarına aldıklarını sandıkları insanlık onları boğacak. Bu virüslerden daha görünmez ve daha tehlikeli olan büyük holdingleri, global tröstleri göremeyen yönetimler, ya boşa kürek çekiyorlardır ya da o sistemin parçasıdırlar. İnşallah bu görünmez mikropları temizlemeye dair planları vardır dünya devletlerinin. Yoksa evde kalmak da kesin çözüm olmayacak gibi. Cenab-ı Allah, iyi yolda gayret ister yardım etmek için. Yoksa, bu işler uzar gider.
    Cevapla
  • Z67 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadin Akilli Politika yapiyor, Vatandasini Rehavete kapilmasin diye korkutmaya devam ediyor.
    Cevapla
  • kybalion 3 yıl önce Şikayet Et
    korkmaları da lazım zaten. Çünkü gerçekten daha işin başındayız daha. Bunun 2. ve 3. dalgaları olacak. birkaç ay sonra değil ancak birkaç yıl sonra herşey normale dönecek...
    Cevapla
  • gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    tüm dünya için geçerli bu
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR