DSÖ'den son dakika Türkiye açıklaması! Güzel haberi duyurdular

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, Türkiye konusunda temkinli iyimserlik içerisinde oldukları ve vaka sayılarının dengelenmeye başladığı belirtildi. Açıklamada, Türkiye'de geçen hafta vaka artış oranında ciddi bir yükselme olduğu belirtilerek, "Ancak Türkiye'de çok erken aşamalarda uygulanmaya başlanan önlemler sayesinde genel eğilimde vaka sayıları azalmaya ya da dengeye oturmaya başladı" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 16:02 GÜNCELLEME 23.04.2020 16:03 DÜNYA
DSÖ'den son dakika Türkiye açıklaması! Güzel haberi duyurdular
DSÖ'den son dakika Türkiye açıklaması! Güzel haberi duyurdular

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölümü bugün bir basın toplantısı düzenlendi.

 

DSÖ'nün Olay Yönetim Ekibi'nden Catherine Smallwood, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının durumuyla ilgili BBC'nin sorusuna şu yanıtı verdi:

"Şu anda Türkiye'de vaka sayısının 100 bine yaklaştığını görüyoruz ve geçen hafta içerisinde vaka artış oranı da yaklaşık yüzde 47 oldu. Yani, belli bir düzeyde artışların halen sürdüğünü görüyoruz. Ancak Türkiye'de çok erken aşamalarda uygulanmaya başlanan önlemler sayesinde genel eğilimde vaka sayıları azalmaya ya da dengeye oturmaya başladı. Genel olarak, Türkiye konusunda vaka sayılarının dengeye oturmasıyla birlikte temkinlik bir iyimserlik içerisindeyiz."

 
KAYNAK : BBC Türkçe
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kemal duymasın yoksa kudurur.
    Cevapla
  • kasımpaşa lı. 4 yıl önce Şikayet Et
    chp bu haberi duyunca yıkılacaktır
    Cevapla
  • Okanx34 4 yıl önce Şikayet Et
    Başına bir kukla koymuşlar sağlık örgütü diye yutturmaya çalışıyorlar .
    Cevapla
  • crayz 4 yıl önce Şikayet Et
    tele tabiler :) harikasınız.. doğrunun herzaman ortaya çıkma özelliğini unutan, görmek istemeyen yapılar az kaldı biz duzeldikce düzeniniz zaten batıl , ayakta kalma gücünüz bitmeye mahkum
    Cevapla
  • Konya ..42 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sağlık bakanımız ve bilim kurulumuz 10 numara Bize karışmayın biz bize yeteriz Türkiyem.........Durmak yok , izolasyona DEVAM.....Hayırlı ramazanlar
    Cevapla
  • t ç 4 yıl önce Şikayet Et
    yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR