Tacikistan'dan oruç ile ilgili skandal çağrı!

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, ülkede tarımla uğraşan kişilerden Ramazan orucunu ertelemelerini istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 22:03 GÜNCELLEME 24.04.2020 17:19 DÜNYA
Tacikistan'dan oruç ile ilgili skandal çağrı!
Tacikistan'dan oruç ile ilgili skandal çağrı!

Reuters'ın haberine göre halka sesleniş konuşmasında Rahman, ülkedeki Müslümanlara seslenerek Ramazan orucunu 'daha uygun bir zamana ertelemeleri' çağrısı yaptı.

 

 

Rahman, yaptığı açıklamada "Tarım arazilerinde çalışan herkese, kendi sağlıkları ve aileleri için, evlerinin refahı için, orucu daha uygun bir zamana ertelemeleri çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Ülkeyi 1992 yılından bu yana yöneten Rahman'ın daha önce da İslam'ın zorunlu saydığı ibadet ve yaşam tarzına karşı hamlelerde bulunduğu biliniyor.

 

 

TACİKİSTAN'IN İSLAM KARŞITI POLİTİKASI

Başörtüsünün "önerilmeyen giysi" kategorisine alındığı, siyah renkte tesettür giyiminin de bu kapsamda değerlendirildiği ülkenin büyük bir kısmını Müslümanlar oluşturuyor.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman 2017 yılında yaptığı bir konuşmada "kadınların kullandığı başörtüsü ve siyah giysilerin Tacik geleneklerine uygun olmadığını ve uzun sakal bırakmanın dinle ilişkisinin bulunmadığını" söylemişti.

Ülkede Müslümanlara yönelik baskının zaman içerisinde arttığı göze çarparken, bu politikaların Çin'in Doğu Türkistan'daki İslam karşıtı siyasetine benzer bir şekle bürünmesinden endişe ediliyor.

YORUMLAR 286 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi yenitip covid19 gibi buda yeni tip 2020 fötö kime çalışır bu adam ki
    Cevapla
  • selım 3 yıl önce Şikayet Et
    chp lıler duymasın sımdı onlarda meclıse onerge verır
    Cevapla
  • yousef 3 yıl önce Şikayet Et
    Türklük ayrıdır islam ayrı, adam türkoğlu türk.
    Cevapla
  • takavit 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim millet herzaman baska fikirlere kapali simdi analiz icin hatirlayalim sudi arap hacda cumaya gelsin diye kurban bayramini 1 gun öne aldi birzaman kimse sesetmedi diyanet isleri baskani birgun once araplarla bayram yapti telefonla yarin bayram diye turkiyeye birgun sonra bayram ilanetti kimse sesetmedi simdi bunlara sesediyorlar eee diyorlar araplar birgun once bayram yapiyorlar ozaman taceklerde bizden sonra oructutuyorlarmis demek deveye sormuslar neren egri nerem dogruki demis
    Cevapla
  • Kader 3 yıl önce Şikayet Et
    Geri zekalı madem birseyden haberin yok sus araplar sünnete uyup hilali gözetleyip ona gore ayı belirliyor ramazanda da aynısı türkiye 10 sene önce bilim adamlarının tahminine göre yapıyor 10 sene sonra ay surda başlayıp surda biter diye tahmin ediyorlar öbürleri günlük emin olup yapıyor
    Cevapla
  • DADAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Beyler TACİKİSTAN ın başındaki şahısta sorun var halkının %95 i Müslüman yani yönetim halan daha Rus votkası içip yönetiyor yani Müslüman değil
    Cevapla
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkilerde Ruscu değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR