Çin'in büyük ilaç oyunu ortaya çıktı: Dünyaya yalan söylediler! DSÖ de özür diledi

Kovid-19 salgınıyla mücadele eden ülkelerin büyük bir heyecanla takip ettiği ve virüse karşı yapılan aşı çalışmalarının dışında tek umut olarak görülen Remdesivir ile ilgili çıkan "Hiçbir etkisi yok" haberlerinin, Çin'in bir propagandası olduğu iddia edildi. İlacı üreten şirket, Çin'in deneylerin toptan yanlış olduğunu ve dünyaya yalan söylediklerini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2020 07:04 GÜNCELLEME 25.04.2020 07:31 DÜNYA
Çin'in büyük ilaç oyunu ortaya çıktı: Dünyaya yalan söylediler! DSÖ de özür diledi
Çin'in büyük ilaç oyunu ortaya çıktı: Dünyaya yalan söylediler! DSÖ de özür diledi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'den gelen yetersiz ve az kişiyle yapıldığı belirtilen deneyleri "yanlışlıkla" sayfasına koyduğunu resmen kabul etti. Çin tarafından ise bu deneylerin kasıtlı olarak yapıldığı ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik üzerinde çalışılan Remdesivir ilacının ön plana çıkmaması için böyle bir propagandaya başvurulduğu öne sürüldü.

 

 

İLACI ÜRETEN ŞİRKET: DÜNYAYA YALAN SÖYLEDİLER

ABD merkezli ilaç üreticisi Gilead, Çin'in ilacın etkisiz olduğuna ilişkin açıklamasının ve gösterdikleri deneylerin toptan yanlış olduğunu ve dünyaya yalan söylediklerini ifade eden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Çin'in yaptıkları araştırmalar, ilacın etkisizliği nedeniyle değil, katılımın az olması nedeniyle iptal oldu. Ayrıca yapılan araştırmalar, bir sonuç doğuran araştırmalar değildir" ifadesi kullanıldı.

 

Dünyanın tedavide bel bağladığı Remdesivir koronavirüse (COVID-19) yenildi

DSÖ'DEN AÇIKLAMA: GERİ ÇEKTİK

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Basın Sözcüsü Tarik Jasarevic, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu bilginin kazayla çok erken yüklendiğini söyleyerek "Çin'in açıklamasının yanlış olduğunu ve hiçbir araştırmaya dayanmadığını fark eder etmez, Remdesivir'le ilgili açıklamamızı geri çektik" dedi. Bu açıklama, TIME dergisi ve TIP bilim dergisi STAT'ta da yer aldı.

ÇİN'İN PROPAGANDASI İDDİASI

Çin'in ABD'li ilaç firmasına karşı patent savaşına girmesi nedeniyle böyle bir taktiğe başvurduğu ifade ediliyor. ABD Başkanı Trump tarafından "Çin'in etkisinde" diye suçlanan Dünya Sağlık Örgütü'nde ise bu olay "skandal" diye nitelendirilirken, kurumda istifaların yaşanabileceği belirtiliyor.

KAYNAK : Sözcü Gazetesi
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Bayram Dişli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ciddiyetsiz değil akıllı devlet sen gümrük vergisiyle çini köşeye sikistirsan .oda seni labaratuvar virisuyle dize getirir olay BU .amerika 10 sene kendine gelemez
    Cevapla
  • Hakan Günver 4 yıl önce Şikayet Et
    Remdesivir çok etkili bir ilaç, büyük ihtimalle çözüm olacak.
    Cevapla
  • Arda 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar ciddiyetsiz bir devlet bunlar arkadaş iranda aunisini yapti yalan soyledi turp desen bahara iyilesirsiniz dedi.onlarca insan oldu harbiden adamlarda devlet adamligi ciddiyeti yok.
    Cevapla
  • cine tazminat davasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Cini dunyaya yaydigi virusten dolayi ve bu virus sebebiyle soyledigher yalandan dolayi ulkeleri ugrattigi ekonomoik zorluk ve masraflardan dolayi yogun bakim ve entube hastalar ve olum vakalarindan dolayi hatta insanlarin bozulan pisikolojisinden dolayi cine ve onu destekleyenl diger ulke ve ailelerden yuklu tazminat davalari acilmali
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya yine bu çinden mal alacak nedemi cünkü tüm şirketler orda üretiyor iste yine gerizekslı insana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR