Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a ilişkin uydu görüntüleri yayınlandı

Sağlık durumuna ilişkin çeşitli spekülasyonlar yapılan ve öldüğü dahi iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a ilişkin uydu görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde Kim'e ait olduğu düşünülen trenin geçtiğimiz haftadan itibaren yaşadığı bölgede park halinde olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2020 13:06 GÜNCELLEME 26.04.2020 15:12 DÜNYA
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a ilişkin uydu görüntüleri yayınlandı
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a ilişkin uydu görüntüleri yayınlandı

Uzun süredir kamuoyunun karşısına çıkmayan Kim Jong-un'un sağlık durumu hakkında, Kuzey Kore liderinin öldüğüne ilişkin olanları da içeren çeşitli söylentiler ortaya atıldı.

 

 

Kuzey Kore devlet medyası Kim'in sağlığına ilişkin sessiz kalırken Kuzey Kore araştırmaları yürüten 38 North internet sitesi, Kim'in yaşadığı bölgenin uydu görüntülerini içeren fotoğraflar yayınladı.

 

 

İDDİALAR YALANLANDI

38 North, Kim'in sağlık durumu hakkında bilgi vermezken Güney Kore istihbaratının öne sürdüğü başkent Pyongyang dışında bir yerde kaldığı bilgisini yineledi.

Güney Kore istihbaratı, Kim Jong-un'un 15 Nisan'da büyükbabası ve Kuzey Kore'nin kurucu lideri Kim Il Sung'u anma törenlerine katılmaması sonrası başlayan söylentileri yalanladı.

Seul'dan Kim'in sağlık durumuna ilişkin olağan dışı bir durumun görülmediği bildirildi.

KİM'İN TRENİ

Kim'in uydu görüntülerinde tespit edilen trenininse 21 Nisan'dan bu yana Wonsan'daki bir istasyonda park halinde olduğu belirtildi. 38 North internet sitesine göre 250 metre uzunluğundaki tren 15 Nisan'da aynı yerde değildi.

Uydu görüntülerini paylaşan 38 North, "Trenin varlığı Kuzey Kore liderinin nerede olduğunun kanıtı değil ve sağlık durumuna ilişkin bir şey göstermez ancak Kim'in ülkenin doğu kıyısındaki elit bir bölgede kaldığına yönelik raporları destekliyor" ifadelerini kullandı.

ASILSIZ SÖYLENTİLER

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı Danny Russel, Kuzey Kore liderleri Kim, babası Kim Jong Il ve büyükbabası Kim Il Sung'a ilişkin yıllardır bu tarz söylentilerin dolaştığını ve sonuçta bu söylentilerin asılsız çıktığını belirtti.

Russel, "Hükümet için çalışırken Kuzey Kore liderlerine ilişkin, ölüm, suikast girişimi, hastalık ve kaza iddiaları içeren çok sayıda istihbarat raporu alıyordum, ta ki onlar yeniden ortaya çıkana kadar" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    soytarı, koronadan gitmiştir
    Cevapla
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    hakkat ya, trendeki kim.
    Cevapla
  • gresunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    gebersede bize ne yaşasada bize ne bir zalim gider öbürü gelir
    Cevapla
  • CAN BAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölürsede de KİM e ölmezse de KİM e azabı da gazabı da bol olsun Tabi imanlı öldüysede allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • byrm 3 yıl önce Şikayet Et
    evet evet tamda ona benziyor trende çayını içiyor gördünüzmü dikkatli bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR