Türkiye'nin İHA ve SİHA'ları karşısında çaresiz kalınca İsrail ile anlaştılar

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de SİHA görevlendirmeye başlamasının ardından Yunanistan'ın, Ege Denizi'nde Türkiye'nin yoğun hava operasyonuna karşı İsrail'den iki adet Heron gözetim İHA'sı kiralamayı planladığı duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2020 17:10 GÜNCELLEME 29.04.2020 13:15 DÜNYA
Türkiye'nin İHA ve SİHA'ları karşısında çaresiz kalınca İsrail ile anlaştılar
Türkiye'nin İHA ve SİHA'ları karşısında çaresiz kalınca İsrail ile anlaştılar

Yunan basını Tanea.gr'de yer alan haberde, yakın zaman önce bu konuda bir anlaşma yapıldığı bildirdi. İHA'ların Yunanistan'a ne zaman geleceği veya nereye yerleştirilecekleri açıklanmazken, satın alma yerine kira sözleşmesi yapmanın nedeninin, maliyet tasarrufunun yanı sıra hızlı bir teslimatın sağlanması olduğu bildirildi.

 

Tanea.gr'deki haberde, Yunan yetkililerin Türkiye'nin Meriç ve Ege Denizi'nde sağladığı İHA üstünlüğünden endişe duyduklarını aktarılırken, Türkiye'nin bu bölgelerde Bayraktar TB2 İHA/SİHA ve Anka İHA/SİHA'lar ile üstünlük kurduğunu belirtildi.

Yunan yerel basınından edinilen bilgiye göre, Yunan Savunma Bakanlığı ile İsrail arasında imzalanan üç yıllık sözleşme uyarınca ülke, ilk yıl 16,5 milyon Euro ve takip eden her iki yıl için 9,5 milyon Euro ödeme yapacak. Sözleşme, eğitim hizmetlerini de kapsıyor.

 
KAYNAK : Star.com
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Hilmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimle sürtüşmeye devam ederse Girit adasının 4te 3ünü de kaybedecekler
    Cevapla
  • Fatih ARSLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu Yunanlılar İsrail'in heronlarini kiralıyor, biz bu heronlari düşürdük diyelim Yunanlılar bunun tam olarak parasını vericek yoksa Türkiye İsrail'in heronlarini düşürdü diye her yerde reklam mi yapilicak amaç ne anlayamadım kiralıyor tamm tadarruf amaçlı ama düştüğünü göz önüne alırsak durum ne olucak.
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek satın almıyorlar bizim düşüreceğimizi bildikleri için
    Cevapla
  • Hasan yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Aptal yunanlı türkiye ile anlaş anlaş ki akdenizin nimetlerini başkalarıda yemesin bir dilim sana pay düşecek onuda mafya ile paylaşma
    Cevapla
  • S.o 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlıların bizlere karşı yalnız kendisinin kazandığı bir savaş yoktur kuyruk acısı fazla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR