Koronavirüsün ölümcül yan etkisi açıklandı!

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgının bir ölümcül yan etkisi daha ortaya çıktı. 3 hafta boyunca yoğun bakım ünitesinde yatan ve Kovid-19 tedavisi gören ünlü oyuncu Nick Cordero'nun bir bacağının kesilmesi sonrası doktorlar virüsün kan pıhtılaşmasına da neden olduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 05:10 GÜNCELLEME 29.04.2020 05:21 DÜNYA
Koronavirüsün ölümcül yan etkisi açıklandı!
Koronavirüsün ölümcül yan etkisi açıklandı!

Dünyada 215 binden fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün bir ölümcül sonucu daha ortaya çıktı. Yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören oyuncu Nick Cordero'nun sağ bacağı virüsün neden olduğu pıhtılaşma nedeniyle kesildi. Bu olay sonrası doktorlar Kovid-19 hastalarında kan pıhtılaşması yaşanmasının oranının diğer hastalıklara oranla çok daha yüksek bir seviyede olduğunu belirtti.

''VİRÜSTEN DOLAYI PARMAKLARINI KAYBEDECEKLER''

New York merkezli bir hastanede göğüs hastalıkları ve yoğun bakım doktoru olarak görev yapan Shari Brosnahan, yaptığı açıklamada, "Yoğun bakım ünitesinde parmaklarında pıhtı olan 40'lı yaşlarda hastalarım var ve sanırım parmaklarını kaybedecekler. Ancak başka bir sebeple değil sadece virüsten ötürü parmaklarını kaybedecekler." diyor.

 

 

KALP KRİZİ VE FELCE YOL AÇIYOR

Hastalardan biri, her iki eline ve ayağına kan dolaşımı eksikliği yaşıyor. Doktor ampütasyonun yani uvuzun kesilmesinin gerekli olabileceği kanısında. Eğer uvuzlar kesilmezse el ve ayak uçlarının kendi kendine düşebileceği kadar hasar görebilir. Kan pıhtıları sadece uzuvlar için değil aynı zamanda akciğer, kalp veya beyin için de tehlikeli. Zira pıhtı bu bölgelerde ölümcül akciğer atardamarının ani tıkanması, kalp krizi ve felçlere neden olabiliyor.

HOLLANDA'DA DA BENZER BİR SONUÇ ÇIKTI

Hollanda'dan Tromboz Araştırmaları dergisinde yayımlanan yakın tarihli bir araştırmada, bu ülkedeki 184 hastanın yüzde 31'inin trombotik komplikasyonlar yaşadığını ortaya koydu. Araştırmacılar bu rakamın hayli yüksek olduğunu belirtiyor. Sonuç itibarıyla her ne kadar amputasyon (herhangi bir organın kesilmesi) oranı yüksek olmasa bile. Trombotik hadise ya da tromboz, damar içinde kanın pıhtılaşarak, kalp, akciğer ve damarlarda tıkanıklara yol açması sonucu oluşuyor.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet korkudan gitsin çip taktırsın diye Allah bilir daha neler iddia ederler bunlar bu virüs hakkında.
    Cevapla
  • Batu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bencede oyun Bu ama yinede dikkat etmek lazim
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    izmirde yaşıyorum abi son 2 ayda kalp üzerinde hafif elektrik veriliyormuş gibi ağrılar geliyor ayrıca kafanın sol kısmında beyine hafif elektrik veriliyormuş gibi ağrı oluyor.bunlar corona virüstenmi yoksa ege denizinde abd harp teknikleri gemisi var ordan elektrik manyetik akımmı gönderiyorlar var bi durum
    Cevapla
  • Duyarlı Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın rahmeti gibi azabı da büyüktür.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    virüsün siyasi manada en olumlu yan etkisi DsÖ nün güvenilemez bir teşkilat olduğunun anlaşılmasıdır... artık bu çürük dala kimse tutunmak istemeyecektir! yinede tutunan olursa artık kendi bilir hem kendi düşen ağlamaz!
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    İsveç test filan yapmıyorki ,ancak ayağıyla gelene yapıyor onu da kaydetmeden evine gönderiyor. 10 milyonluk İsveçte bizim kadar ölüm var ama biz vaka sayısına göre 7. sıradayız İsveç ise 19600 vaka sayısıyla 23 . sırada. Vaka sayısına göre sıralama çok yanlış. Çünkü herkes vaka sayısını farklı tespit ediyor . Biz filyasyon uyguluyoruz bazı ülkeler sokaktan geçen her kese uyguluyor bazıları ise ancak hastaneye gelene uyguluyor. Bu sistemle Ülkeleri sıralamak çok yanlış.
    Cevapla
  • Batu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler ne yapmaya calisiyor anlamiyorum. Burda Almanyada hic kimse takmiyor. Grip gibi görüyorlar virüsü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR