Hindistan'da eşi benzeri görülmemiş koronavirüs önlemi

Hindistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için eyaletler arasındaki sınırlarda alınan önlemler tansiyonu yükseltti. Ülkede, Kovid-19'un yayılmasının ve halkın sokağa çıkma yasağını ihlal etmesinin önüne geçmek için eyaletler arasında duvarlar örüldü, hendekler kazıldı ve sınır kontrolleri artırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 11:37 GÜNCELLEME 29.04.2020 13:37 DÜNYA
Hindistan'da eşi benzeri görülmemiş koronavirüs önlemi
Hindistan'da eşi benzeri görülmemiş koronavirüs önlemi

Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinin, komşusu Andra Pradeş ile sınırındaki Vellore ve Chittoor kentlerine 2 ayrı duvar örüldü.

 

Bölge halkı, sosyal medyada örülen duvarlara tepki gösterdi, birçok kişi de Andra Pradeş'teki hastaların Vellore'deki hastaneye duvar yüzünden gelememesini eleştirdi.

Vellore yönetimi, gelen tepkiler üzerine duvarların kaldırıldığını açıkladı.

 

HAMİLE KADIN HENDEKTEN GEÇTİ

Ülkenin doğusundaki Odişa eyaletinde ise komşu Andra Pradeş ile olan sınır geçişlerini önlemek için hendekler kazıldı.

Kazılan hendekler, hamile bir kadının hastaneye kaldırılmak için hendekte taşındığına dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla öğrenildi.

TÜM HASTALARI İYİLEŞTİREN EYALET, KOMŞU EYALETLERLE SINIRLARINI KAPATTI

Diğer yandan Hindistan'ın batısında yer alan ve tüm Kovid-19 teşhisi konulanların iyileştiğini duyuran Goa eyaletinin Başbakanı Pramod Sawant, komşu Maharaştra ve Karnataka eyaletleriyle sınırların kapatıldığını açıkladı.

Sawant, Başbakanı Narendra Modi'ye sınırların, ülkede 3 Mayıs'a kadar sürmesi planlanan sokağa çıkma yasağından sonra da uygulanmasını tavsiye ettiğini söyledi.

HİNDİSTAN'DA MEDYAYA KOVID-19 BASKISI

Hindistan'da medya kuruluşları ve basın mensupları, bir yandan ülke çapında alınan Kovid-19 önlemleri sebebiyle mali krizle karşı karşıya kalırken diğer yandan salgın dolayısıyla hükümetin baskılarına maruz kalıyor.

Tamil Nadu'nun Coimbatore şehrinde yerel bir haber sitesinin editörü Andrew Sam Raja Pandian, stajyer doktorların aç olduğunu ve yoksullara gıda dağıtmakla görevli personelin yiyecek çaldığını bildirdiği için gözaltına alındı.

Salgın sırasında kurallara uymamakla suçlanan Pandian'ın suçlu bulunması halinde 3 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Medya gözlemcileri, bu tür olayların yaygın olduğunu, bu durumun basın mensuplarının eleştirel raporlar sunmasını tehlikeli hale getirdiğini ifade ediyor.

HİNDİSTAN'DAKİ SON DURUMU

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Hindistan'da 31 bin 332 yeni tip koronavirüs vakası tespit edildi,1008 kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • aynen 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahim bu cahil insanlarin musluman olmasına yardım et ordaki muslumanlari kurtar bu cehaletten amiiiin
    Cevapla
  • Vatandaş... 3 yıl önce Şikayet Et
    1.5 milyar nufus ve bu rakamlar bu hinduların ne olduğunu biz iyi biliyoruz... Zaten arızalı olan mekanları anca diktayla böyle örtülüyor gerçek hep farklıdır ve iyi değildir ASLA DEĞİL...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR