Türkiye'nin ABD'ye gönderdiği yardımlar Amerikan medyasında ses getirdi

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ABD'ye gönderdiği yardımlar Amerikan medyasında geniş yer buldu. Haberlerde, tıbbi malzeme yardımının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştiği aktarılırken, Türkiye'nin kendisinin Kovid-19 ile boğuşurken ABD'ye böyle bir yardımda bulunmasının altı çizildi. New York Times ise, Türkiye ve ABD'nin NATO müttefikliğini vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 16:19 GÜNCELLEME 30.04.2020 12:11 DÜNYA
Türkiye'nin ABD'ye gönderdiği yardımlar Amerikan medyasında ses getirdi
Türkiye'nin ABD'ye gönderdiği yardımlar Amerikan medyasında ses getirdi

ABD'de doktor ve hemşireler yeni tip koronavirüs ile mücadelede ciddi manada tıbbi malzeme eksikliği çekiyordu.

 

Türkiye, Kovid-19 ile savaş kapsamında Washington yönetimine tıbbi malzeme desteği sağladı. ABD'ye gönderilen bu yardımlar Amerikan medyasında geniş yer buldu.

Maryland'deki Joint Base Andrews Hava Üssüne inen yardımlar, Amerikan medyası tarafından şu şekilde aktarıldı;

 

CBS televizyonu: Türkiye'den gelen tıbbi malzeme ve kişisel koruyucu ekipmanlar Joint Base Andrews hava üssüne indi.

CNN International: Türkiye tarafından bağışlanan binlerce tıbbi malzeme, Türk askeri kargo uçağı tarafından Salı akşamı Marylan'deki Joint Base Andrews üssüne indirildi. Türk büyükelçi, sevkiyatın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Amerikan askeri gazetesi Stars and Stripes: Türkiye, ABD'nin virüsle savaşmasına yardımcı olmak için tıbbi ekipman gönderdi. Üst düzey bir yetkili, Türkiye'nin 500 bin cerrahi maske, 4 bin koruyucu tulum, 528 galon dezenfektan, bin 500 gözlük, 400 N-95 maskesi ve 500 yüz kalkanı bağışladığını söyledi. Türkiye, İngiltere, İtalya ve İspanya dahil olmak üzere toplam 55 ülkeye benzer tıbbi ekipman yardımı gönderdi.

ABC News: Türkiye, koronavirüs salgını ile boğuşurken ABD'yi desteklemek ve virüsle savaşmasına destek olmak için bir uçak dolusu tıbbi ekipman sevk etti.

New York Times: Türkiye'nin NATO müttefikine destek olmak amacıyla gönderdiği koruyucu malzeme ve tıbbi ekipmanlar, Salı günü Maryland'deki hava üssüne indi.

Bloomberg: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 500 bin cerrahi maske, 40 bin koruyucu tulum, dezenfektan, gözlük ve yüz siperleri de dahil olmak üzere çok sayıda malzeme Washington yakınlarındaki hava üssüne indi.

Washington Post: Türkiye, ABD'nin virüsle savaşmasına yardımcı olmak için tıbbi ekipman gönderdi.

Washington Examiner, Yahoo News ve İngiliz Sky News de Türkiye'nin yardımlarına geniş yer ayırdı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • Muharrem 3 yıl önce Şikayet Et
    yardım sağlık personeline gidiyor gönderdiğimiz ülkelerin hepsinde Türkler yaşıyor ve biz Müslümanız bütün insanlık bir virüs ile savaşıyor hep birlikde olmalıyız bunu dünyaya anlatmak için yardım yapıyoruz merak etmeyin ALLAH ımız ettiğimiz bu yardımın kat kat fazlasını bize verir saygılar.
    Cevapla
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    devletin var bildiği konuşup durmayın
    Cevapla
  • Mardinvatanim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahima şükuler olsun nerden nereye işte türkiye görsun süperdevletı hayınlarda biraz devletıne atsinlar bakayım işte bizim karko uçağimiz nerden
    Cevapla
  • ALPASLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd sakın ha Bu değerli hediyeyi teröristlere göndermeyin.
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlı şanlı Fda mensupları indiriyor, çok ilginç bir görüntü. Çok yaşa Türkiyem !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR