Aç çocukları için taş kaynatan anneye yardım seferberliği başladı!

Kenya'da 8 çocuğuyla yaşayan ve geçen yıl dul kalan Penina Bahati, çocuklarına yiyecek bir şey bulamadığı gerekçesiyle yetkililerden yardım istedi. Salgını sonrası işsiz kalan Bahat'ın açlık çeken çocuklarını oyalamak için evde taş kaynattığının haber olması bölgede yardım seferberliğine yol açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2020 22:31 GÜNCELLEME 30.04.2020 22:41 DÜNYA
Aç çocukları için taş kaynatan anneye yardım seferberliği başladı!
Aç çocukları için taş kaynatan anneye yardım seferberliği başladı!

Kenya NTV kanalının haberine göre, Mombasa’da bir kasabada 8 çocuğuyla yaşayan ve geçen yıl dul kalan Penina Bahati, çocuklarına yiyecek bir şey bulamadığı gerekçesiyle yetkililerden yardım istedi.

 

 

Geceleri açlıktan ağlayan ve uyuyamayan çocuklarını ocakta taş kaynatarak oyalayan anne Bahati, iş bulamadığı için kendilerine yardım edecek birilerini aramaya koyuldu. 

  - 6 BİN AİLEYE YARDIM GİDECEK

Bahati'nin yaşadıklarının duyulmasının ardından çok sayıda kişi ve kuruluş, aileye ve bölgede yaşayan yoksulların yardımına koştu.

Kenya Kızılhaçı, Bahati ve çevredeki 18 aileye gıda yadımı ulaştırdıklarını, hükümet ve özel sektörle birlikte gelecek günlerde 6 bin aileye daha destek olacaklarını açıkladı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    asırlar önce Hz.Ömer r.a zamanında yaşanan olay yine yaşanıyor...insanlığa yazıklar olsun...hicmi değişmedik
    Cevapla
  • Mü'min 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanı insana bırakma Allahım. Zalimdir insan.
    Cevapla
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam istediğim gibi yardım helal olsun rabim kabul etsin zalim munafık ülkelere inat çok güzel bir davranış çok sevindim bu cuma akşamı
    Cevapla
  • irfan sadıkoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes zekatını verse kimse aç kalmaz rabbimiz tüm insalığın yiyeceğini vermiş dünyayı bu hale getirenlerden rabbim hesabını soruyor şuan anlarsalar
    Cevapla
  • asya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler de çocuğuna ne yedirmem diye seferber olur, imtihan işte. Anne taş kaynamış, efendimiz de karnına taş bağlamış
    Cevapla
  • telat 3 yıl önce Şikayet Et
    allahim sen bizi affet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR