Yemen'den BAE destekli özerkliğe sert uyarı: Derhal aklınızı başınıza alın

Yemen Dışişleri Bakanı Muhammed El-Hadrami, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi'nin (GGK) vizyonu olmadığını ve yurt dışına göbekten bağlı olduğunu söyledi. GGK'nin aklını başına alarak hareket etmesi ve maceralarından vazgeçmesi gerektiğini belirten Hadrami, konseyin bu macerayı sürdürmesinin sıkıntıları daha da artıracağını kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2020 09:57 GÜNCELLEME 01.05.2020 12:20 DÜNYA
Yemen'den BAE destekli özerkliğe sert uyarı: Derhal aklınızı başınıza alın
Yemen'den BAE destekli özerkliğe sert uyarı: Derhal aklınızı başınıza alın

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hadrami, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi (EEAS) Genel Sekreteri Helga Schmid ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede GGK'nin özerklik ilanı sonrasında geçici başkent Aden'deki gelişmeler ve Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilciliği'nin çalışmaları ve barış konuları ele alındı.

 

"GGK YURT DIŞINA GÖBEKTEN BAĞLIDIR"

Hadrami, görüşmede şunları söyledi: "Güney Geçiş Konseyi, devlete karşı isyanı sürdürmek ve hesapsız maceraya atılmak adına geçici başkent Aden'in yaşadığı felaket durumunu istismar etti. İşte bu da GGK'nin yurt dışına göbekten bağlı ve sorumluluk içinde hiçbir vizyona sahip olmadığının delilidir."

 

BAE'nin desteğiyle Yemen'de özerklik ilan eden ez-Zubeydi, Putin'in temsilcisiyle görüştü

"AKLINIZI BAŞINIZA ALIN"

GGK'nin aklını başına alarak hareket etmesi ve maceralarından vazgeçmesi gerektiğini belirten Hadrami, konseyin bu macerayı sürdürmesinin sıkıntıları daha da artıracağını kaydetti.

ÜLKENİN GÜNEYİNDE BAE DESTEKLİ ÖZERKLİK İLAN EDİLMİŞTİ

Yemen'de BAE'nin desteklediği ayrılıkçı GGK, geçen cumartesi, ülkenin güneyinde özerklik ilan etmişti. Geçici başkent Aden'de kurumları ele geçirmeye çalışan GGK'nin bu davranışı Yemen hükümeti tarafından devlete isyan olarak değerlendirilmişti.

Öte yandan bölgedeki birçok şehir GGK'nin bu duyurusuna tepkiler göstererek cevap vermişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR