Trudeau kararını açıkladı: Alınması, satılması, taşınması, ithalatı ve kullanılması yasaklandı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkede, askeri sınıf saldırı silahları kategorisindeki 1500 modelin satın alınması, satılması, taşınması, ithalatı veya kullanılmasının yasaklandığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2020 06:18 GÜNCELLEME 02.05.2020 13:23 DÜNYA
Trudeau kararını açıkladı: Alınması, satılması, taşınması, ithalatı ve kullanılması yasaklandı
Trudeau kararını açıkladı: Alınması, satılması, taşınması, ithalatı ve kullanılması yasaklandı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, düzenlediği basın toplantısında, 18 Nisan'da Nova Scotia eyaletinde 23 kişinin ölümüne neden olan saldırının ülkeyi derinden sarstığını hatırlattı.

 

Trudeau, derhal yürürlüğe girdiğini duyurduğu Bakanlar Kurulunun yasak kararına ilişkin, "Artık bu ülkede askeri sınıf saldırı silahlarının satın alınması, satılması, taşınması, ithalatı veya kullanılması yasaktır" diye konuştu.

Trudeau, bu ateşli silahlara daha önce sahip olan kişilerin yasağa uyum sağlamaları için iki yıllık bir af dönemi olacağını ifade ederek, ilerleyen aylarda bu kişilere "adil tazminat" sağlamak üzere mevzuatta düzenleme yapılacağını kaydetti. 

 

"KANADA'DAKİ SALDIRI SİLAHLARI PAZARLARI KAPANMIŞTIR"

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Bill Blair de lisanslı silah sahiplerinin artık ülkede bu tür silahları satmasına, taşımasına, ithal etmesine veya kullanmasına izin verilmeyeceğini belirterek, "Bugün itibarıyla Kanada'daki saldırı silahları pazarı kapanmıştır. Yeter artık. Bu ateşli silahların yasaklanması Kanadalıların hayatını kurtaracak" dedi.

Bakan Blair, parlamento çalışmalarının normale dönmesinin ardından bu konuda kapsamlı bir kanun hazırlanacağını ve bu kanunla şu an 1500 model olan saldırı silahı listesinin yenileneceğini bildirdi. Blair, yasağa uymayanların alacakları cezaların da hazırlanacak kanunla belirleneceğini söyledi.

Ülkenin güneydoğusundaki Nova Scotia eyaletindeki Portapique kasabasında, 18 Nisan'da Gabriel Wortman (51) adlı saldırganın, 18 Nisan Cumartesi gecesi başlayan ve 19 Nisan Pazar öğle saatlerine kadar süren saldırısında toplam 23 kişi hayatını kaybetmişti.

Ülke tarihinde en fazla can kaybının yaşandığı saldırının ardından uzun süredir tartışılan silah satışlarının yasaklanması yeniden gündeme gelmiş ve bu konuda adım atmayan hükümet eleştirilmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • cmhr2860 3 yıl önce Şikayet Et
    kanadaya silahların çoğu Amerika'dan geliyor araları bu aralar baya soğuk malûm olaylar yüzünden Küçük bir misilleme yapmış sadece
    Cevapla
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    ne guzel ulke , cok az insan ölmüş
    Cevapla
  • Alper ağa 3 yıl önce Şikayet Et
    Korku neler yaptırıyor anladılar millet ac kalınca isyan edecek ..ne oldu demokrasi anlayışınıza amerika yalaması kanada
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    En doğru karar güvenliği sadece devlet sağlamalı ve dünyaya iyilik adalet eşitlik yardımlaşmayı yani İslami anlatın öğrensinler
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Her konuyu dine bağlamak yanlış. Insanın aptalı ve akıllısı her zaman varolmuş ve yok olmamış.
    Cevapla
  • İbo 3 yıl önce Şikayet Et
    Ceza amelin cinsinden gelir. Batı dünyası sillah satışından hep büyük paralar kazandı. Satış için de coğrafyalarda fesat çıkardılar örgütleri kurdular desteklediler. Bu pis kazançları da başlarına bela oldu ve olacak. Başta Amerika ve Rusya olmak üzere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR