'Yaptıklarıyla utanç verici bir rezaletin içinde düştüler'

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer El-Eryani, "Bazı ülkeler Yemen'deki savaşı kendi savaşları olarak gördü, bazıları ise yaptıklarıyla kendilerini utanç verici bir rezaletin içinde düşürdü" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2020 07:59 GÜNCELLEME 02.05.2020 09:34 DÜNYA
'Yaptıklarıyla utanç verici bir rezaletin içinde düştüler'
'Yaptıklarıyla utanç verici bir rezaletin içinde düştüler'

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer El-Eryani, Twitter'daki hesabından, Güney Geçiş Konseyi (GGK) ve destekçisi Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ülkede yaptıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Güneydeki Sokotra ili merkezini ele geçirmek için GGK'ye bağlı silahlı milislerin Yemen hükümet güçleriyle çatıştığı bilgisinin hemen ardından yazan Eryani, "Yemen haince ve korkakça sırtından hançerlendi. Husi darbesi ve ardından gelen bu tavırlar, bu zor bir sınav" ifadelerini kullandı.

Eryani, ayrılıkçı GGK'ye destek veren BAE'ye işaret ederek, bazı ülkelerin Yemen'deki savaşı kendi savaşları olarak gördüğünü ancak bazılarının ise yaptıklarıyla kendilerini utanç verici bir rezilliğin içine düşürdüklerini söyledi.

 

"Tarih kimseyi affetmez. Yemen'i bölmek isteyen vehim içindedir. Ne coğrafya okumuş ne de tarih" diyen Eryani, ülkesinin bölünmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Ülkesini bölmeye çalışanlara ağır eleştirilerini sürdüren Eryani, "Kendi küçük ve acil çıkarları için büyük Yemen'den bir parça bölebilecek kadar Yemenlilerde bir acziyet olduğunu düşünen kimse ahmaktır" dedi.

Perşembe gecesi, Yemen'in güneyindeki Sokotra ili merkezi Hadibu'yu ele geçirmek için BAE destekli GGK milisleri Yemen hükümet güçleriyle çatışmaya başlamıştı.

Yemen hükümeti ile GGK arasında yapılan "Sokotra'da askeri gerginliği sona erdirme" anlaşması gereği sabaha karşı hükümet ve koalisyon güçlerinden ortak bir güç güvenliğin sağlanması için Hadibu'da görevlerine başladı.

GÜNEY GEÇİŞ KONSEYİNİN SÖZDE ÖZERKLİK İLANI

GGK, 26 Nisan'da Yemen'in güneyinde sözde özerklik ilan etmişti.

Bunun üzerine Yemen Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hadrami, Twitter hesabından bir açıklama yaparak, GGK'nin duyurduğu özerklik ilanının geçen ağustos ayında başlayan silahlı isyanın devamı niteliğinde olduğunu ifade etmişti.

Hadrami ayrıca söz konusu özerklik ilanını, hükümet ile GGK arasında imzalanan Riyad Anlaşması'ndan tamamen çekilme ve anlaşmayı reddetme olarak kabul ettiklerini belirtmişti.

Geçici başkent Aden'de tüm kontrol BAE'nin desteklediği GGK'nin elinde bulunuyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Ceddin dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Acilen türkiye yemen hükümetine yardım etmeli! Siha...iha!
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • Ahmet ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ustlerindeki çarşaflari ve sakalı yapacakları soysuzlugun maskesi olarak kullanan reziller suratiniza tukureyim desem tukurugume yazık allah hepinizin belasını versin tez zamanda acizlerden eylesin
    Cevapla
  • sait dbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    amin amin
    Cevapla
  • Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi efendilerinin piyonu:BAE
    Cevapla
  • binyami 3 yıl önce Şikayet Et
    allah rizasi icin birlesik arab emirliklerini ve suudi arabistani bu asalik zihniyetten kurtaralim .türk milletinde bu güc var firsat bu firsat birde mekke medine,yi tekrer biz yönetelim .
    Cevapla
  • ANTİ SUUD 3 yıl önce Şikayet Et
    Mekke ozerk bolge olmali islam devletleri ortak bir konsersum ile yonetmeli, bir vatikan tarzi ve musluman olmayanlar kesinlilkle oraya alinmamali suudi ailesi riyadda izole edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR