Maduro'ya karşı darbeyi planlayan kişinin kim olduğu ortaya çıktı

Venezuela'da ABD'nin desteklediği Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido liderliğindeki muhalefetin, Devlet Başkanı Maduro hükümetini devirmek için düzenlediği başarısız darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçerken, Amerikan Ordusu'nda görev almış eski yeşil bereli Jordan Goudreau'nun Maduro'yu indirmeyi planladığı kişi olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2020 13:44 GÜNCELLEME 02.05.2020 13:52 DÜNYA
Maduro'ya karşı darbeyi planlayan kişinin kim olduğu ortaya çıktı
Maduro'ya karşı darbeyi planlayan kişinin kim olduğu ortaya çıktı

İngiliz medyasında yer alan haberde, Venezuela'da ABD'nin desteklediği Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido liderliğindeki muhalefetin Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetini devirmek için düzenlenen darbe girişimin başında ABD'li yeşil bereli Jordan Goudreau ile birlikte 300 kadar silahlı gönüllü Güney Amerika'nın kuzey ucundan Venezuela'ya gizlice girmeyi ve Maduro'nun tutuklanmasıyla sonuçlanacak popüler bir isyanı ateşlemeyi planladığı ortaya çıktı. Söz konusu darbeyi planlayan eski yeşil bereli Jordan Goudreau'nun ABD’de narkotik suçlamalar nedeniyle hapiste olduğu ifade edildi.

 

DARBE GEÇEN NİSAN AYINDA YAPILDI

Venezuela'da muhalif siyasetçi Juan Guaido, 2019 Ocak ayında kendisini geçici devlet başkanı olarak ilan etti ve 30 Nisan'da da arkasında bir grup asker ile çekilen görüntülerde Maduro'nun görevden alınması çağrısında bulundu. Maduro ise komutanların kendisine ve anayasaya bağlılıklarını ifade ettiğini söyleyerek, halkı vatanı korumak için sokağa davet etmişti. Başarısız sonuçlanan darbe girişimim Venezuela'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Samuel Moncada tarafından, ''İç savaş çıkarmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar" şeklinde yorumlanmıştı.

 
KAYNAK : DHA
YORUMLAR 4
  • oraloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: Darbeyi yapan şahıs. sana söylüyorum. helaktesin . hemde bildiğin gibi de değil. ebedi yandın . benden söylemesi. müşahade yakin ehli.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkelere darbe yapanın yaptıranın o darbeye kalkışanların Allah belasını versin ..ülkemizde darbe anlayışı 15 temmuzla son bulmuşdur darbe yapıcak yapmaya kalkışıcak olanlar bilsinki her darbecinin arkasında bir ömer halis demirler olacaktır. darbe yapacak o koltuğa otursa onu alnının ortsından vuracak babayiğitler olacaktır.
    Cevapla
  • Chpkk bitmeden olmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk ve bunların içerideki destekçilerinin soyu kesilmeden turkiyede darbe söylentileri bitmez
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her yerinde şerlerini kusuyorlar,sizinde sonunuz yakın İnşallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR