Koronavirüste sigara ile ilgili çarpıcı gelişme

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) en çok etkilediği ülkelerden İngiltere'de yapılan bir araştırmada, salgının yarattığı panik sonrası 300 binden fazla insanın sigarayı bırakabileceği belirtiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2020 10:39 GÜNCELLEME 04.05.2020 12:52 DÜNYA
Koronavirüste sigara ile ilgili çarpıcı gelişme
Koronavirüste sigara ile ilgili çarpıcı gelişme

İngiltere'de Sigara ve Sağlık Eylemi (ASH) sivil toplum kuruluşu, yeni tip koronavirüs ile mücadele edilen dönemde çarpıcı bir ankete imza attı. Sigaranın virüse yakalanmada önemli bir faktör olduğu bilinirken, ankete 1004 kişi katıldı.

 

2,4 MİLYON KİŞİ SİGARAYI AZALTTI

Anket sonuçlarına göre; Birleşik Krallık genelinde Kovid-19 krizi sürecinde 300 binden fazla kişi sigarayı bırakabilir. 550 bin kişinin sigarayı bırakmayı denediği, 2,4 milyon kişinin kullanımını azalttığı belirtiliyor.

 

ANKETTE YER ALAN ÇARPICI RAKAMLAR

The Guardian'ın haberine göre; ASH'nin ışık tuttuğu verilerde, katılımcıların yüzde 2'si Kovid-19 endişesiyle sigarayı bıraktığını, yüzde 8'i zaten bırakmaya çalıştığını, yüzde 36'sı azalttığını ve yüzde 27'si de bırakmayı düşündüğünü söyledi.

"DAHA İYİ BİR ZAMAN OLAMAZ"

Anket sonuçlarının sevindirici olduğunu belirten ASH direktörü Dr. Nick Hopkinson, "Sigara bağışıklık sistemine zarar vererek enfeksiyonlarla mücadele etmeyi engelliyor. Elde edilen veriler sigara kullanımının Kovid-19'a yakalanmada faktör olduğunu gösteriyor. Sigarayı bırakmak kalp krizi gibi diğer sağlık sorunlarının da görülme riskini azaltıyor" dedi.

Halk Sağlığı Merkezleri Birliği direktörü Ruth Tennant ise, "Sigarayı bırakmak için çok sayıda sebep var ama salgın sürecinde olduğumuz için daha önemli bir zaman olamaz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Ahmet Dilek 3 yıl önce Şikayet Et
    Sigarayı bırakamazsın o seni bırakır,bıraktığında sonun gelmiş azrail başında dikiliyordur...
    Cevapla
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim oğlumda bıraktı çok şükür Maşaallah
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    kimi haberlerde de nikotin virüsü öldürüyor deniyordu herkes bir şeyler söylüyor
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sigaranın yanısıra İçkiyide bırakmaları lazım! Avrupa ve Amerikada neden 1000,lerce insan Krornadan öldü? Çünkü Amerika ve Avrupalılar Su gibi İçki içiyorlar! ,İçki ; bağışıklık Sistemini Çökerterek Akciğerlerde Zatürre ve Türberkiloz,u tetikler ve Koronavirüse karşı açık hale getirir Akciğeri biitirir.
    Cevapla
  • Ekremmm 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende bırakmayı denedim ama olmadı ,sürekli evde işsizlik geçim sıkıntısi yüzünden dahada çoğalttım allah yardimcımız olsun
    Cevapla
  • Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Sigarayı bırak güzel geçinirsin sigara bedavadan mı geliyor
    Cevapla
  • Sami 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen zaten zenginsin, bu durumda bile yemenin içmenin dışında, sigaraya para bulabiliyorsan yakınmanın inandırıcılğı kalmıyor.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabii, önce sağlık, lakin parayı da hesaplamak lazım ortalama 1.5 günde bir paket içerdim bıraktığım tarihteki fiyatı 15 TL lik sigaradan, yaklaşık ayda 300 TL 2 gün sonra bırakalı tam 1 yıl olacak, kazancım en az 3 bin 600 TL. Zaten sigara içmek düşünsenize hergün göz göre 15 TL yi çakmakla tutuşturup yakıp izlemekten başka bir şey değil, nikotinin keyfi batsın. Sağlığa zaten değer biçilmez. Şiddetle tavsiye ediyorum.
    Cevapla
  • muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    sigaradan nedret etmen yeter.Sana yaşadığın en büyük kötülüğü yapan kişi olarak sigarayı görürsen,nefret ettiğin kişiye her gün 20 lira bağış yapacak halin yok.Lanet okur vaz geçersin.
    Cevapla
  • Mudtafa Çoban 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek parasini dumana vermeye devam et ne diyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR