Enkaz üstünde bir iftar sofrası: Suriyeli aile ramazanı molozlar arasında geçiyor

Suriye'nin kuzeyindeki Ariha kasabasında yaşayan Tarık Ebu Ziyad ve ailesi, katil Esed ve destekçilerinin saldırılarıyla yerle bir olan evlerinin molozları arasında Ramazan'ı geçiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2020 16:01 GÜNCELLEME 07.05.2020 16:01 DÜNYA
Enkaz üstünde bir iftar sofrası: Suriyeli aile ramazanı molozlar arasında geçiyor
Enkaz üstünde bir iftar sofrası: Suriyeli aile ramazanı molozlar arasında geçiyor

Suriye'de 9 yıldır süren savaş milyonlarca Suriyeli vatandaşı yerinden etti. Geçen yıl sonlarında katil Esed ve destekçisi Rusya'nın Ariha'ya gerçekleştirdiği saldırılar sebebiyle binlerce sivil kasabadan kaçtı. Kasabanın çoğu yerle bir edilince Ariha'nın tüm nüfusu kuzeye yöneldi. Birkaç hafta içinde, yaklaşık bir milyon sivil İdlib'e sığındı.

 

Ebu Ziyad da karısı, çocukları ve annesiyle saldırılardan kaçanlar arasındaydı.

 

"ANILARIMIZI YENİDEN YAŞIYORUZ"

Al Jazeera'nin aktardığı habere göre; Ebu Ziyad ve ailesi kalacak yer bulma umuduyla bir kaç ay sonra Ariha'ya geri döndü. İftar yapabilmek için yerle bir olmuş evin molozlarını temizleyen Ziyad ve ailesi eski evlerini yaşanabilir bir hale getirmeye çalıştı.

Evinin yıkıntıları arasında kendilerine barınacak yer bulmaya çalışan Ziyad, "Her yıl ramazanı burada geçirirdik ve bu ramazanda da bir günü burada geçirmek istedik" diyerek savaş öncesinde yaşadıkları ramazan hatırlarına bu kez buruk bir anı ekledi.

Üç köpük şilte üzerinde iftara hazırlanan Ebu Ziyad'ın annesi ise, "Evin mutfağı çoktan gitti, dışarıdan hazır yemekler getirerek iftara hazırlığımızı yapıyoruz. En önemli şey, anılarımızı yeniden yaşayarak evimizde yemeğimizi yiyor oluşumuz" ifadelerini kullandı.

Ailesiyle enkazın üstünde aynı acıları yeniden yaşadığını söyleyen 29 yaşındaki 3 çocuk sahibi baba, Allah'a bu acıyı kimsenin yaşamaması için dua ettiğini söyledi.

YORUMLAR 1
  • Mukerrem sepetcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Savas yıkıntıları arasında ıftar ınsana reva gorulen .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR