Veliaht Prens Selman Hollywood'a açılıyor

Cemal Kaşıkçı'nın katliamı sonrasında imajı zedelenen Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman Hollywood'a açılıyor. Kaşıkçı olayından sonra uluslararası alanda hem kendini hem de Suudi Krallığının itibarını azaltan Selman, Hollywood projeleriyle yeniden saygınlık kazanmayı planlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2020 11:12 GÜNCELLEME 09.05.2020 11:17 DÜNYA
Veliaht Prens Selman Hollywood'a açılıyor
Veliaht Prens Selman Hollywood'a açılıyor

Geleceğin lideri diye tanıtılan ancak Kaşıkçı cinayeti sonrasında bütün imajı zedelenen Muhammed bin Selman Hollywood'a açılmayı planlıyor. 

 

 

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik sıkıntılar yaşayan Hollywood şirketlerini satın almak için harekete geçen Muhammed bin Selman, 320 milyar dolarlık varlığa sahip egemen servet fonu olan Kamu Yatırım Fonu’nu (PIF) devreye soktuğu ortaya çıktı.

 

 

HOLLYWOOD'A AÇILIYOR

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın emriyle PIF aracılığıyla etkinlik organizatörlüğü yapan Live Nation şirketinden 500 milyon dolarlık hisse alındığı açıklandı. Hollywood Reporter dergisi, Suudi Arabistan’ın Hollywood’daki yatırımlarını Ed Sheeran ve Madonna gibi isimlerle çalışan Warner Music Group’u satın almak için 12.5 milyar dolarlık teklifiyle genişletmeyi planladığını iddia etti. 

İMAJI DEĞİŞTİRME AMACI

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetinden sonra ilk kez bir fon aracılığıyla bir Amerikan şirketinden hisse alan Muhammed bin Selman'In itibarını iyileştirmek için daha fazla adım attığı iddia edildi.

Geçen yıl Aralık ayında başkent Riyad’da düzenlenen ve ABD’li yıldızların davet edildiği “MDL Beast” müzik festivalinin de krallığın yaptığı insan hakları ihlallerine karşı olumlu bir imaj sergilemek amacıyla düzenlendiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Veliaht Prensin adı yakın zamanda da İngiltere Premier lig ekiplerinden Newcastle United'ı satın almak istemesiyle gündeme gelmişti.

KAYNAK : Daily Mail
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Ylmz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben insanlar kan ağlarken gülmege hader ediyorum bazende ağlıyorum zaman zaman .siz ne biçim adamsınız hayretle kınıyorum sizin bakan gözünüz gerçekten vicdanen kör ve nankorsunuz bu abd sizi bi yardan atacak.hadi dünyayı bırak suriye kan ağlıyor daha kimler kimler zor durumdaki diğer araplar var .yav elinden bisey gelmiyorsa bile bi durumda üzülerek bir kenarda durmaktami gelmiyor içinden .ben el iken bile bazan herangi birseye gülerken sonra vicdanazabi duyuyorum insanlar bu durumda neden güldüm diye. Ya bırakın bu selloglugu holivud satın almanın sirasimi ayıp yahu
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada karizma olursunda, gözetmediğin görmediğin Filistin, Somali deki aç ölen Müslümanların haklarını nasıl ödeyeceksiniz,,.. öbür tarafta karizma düzeltme yok ey suud
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    itibari yokduki nerden cikti itibar kazanmaya gidiyor diye.Holywood´da ya$ayanlarin cogunlugu zenci ve yari ac.Buna yalakalik yapcaklar onlarda bunu poh pohliycak ve ondan sonra gelsin pärälääärrr..Orda buna keriz gözüyle bakarlar.
    Cevapla
  • Müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    Süleymancı ve Yeni Asyacı guruplardan uzak dur Müslüman !
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Lan it itibarı ni kurtarmak istyorsan müslüman gariplere yardım et Filistin Arakan Somali bir sürü yer var ama gittin parayı kâfire kaptırdın Allah'ın rezil ettiğini kimse kurtaramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR