Libya'daki Hafter'in kanlı saldırılarında ölen ve yaralananların sayısı arttı

Libya'da Darbeci General Halife Hafter'e bağlı güçlerin başkent Trablus'un farklı bölgelerine düzenlediği roketli saldırıda ölü sayısı 6'ya, yaralı sayısı 10'a yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2020 06:30 GÜNCELLEME 10.05.2020 06:30 DÜNYA
Libya'daki Hafter'in kanlı saldırılarında ölen ve yaralananların sayısı arttı
Libya'daki Hafter'in kanlı saldırılarında ölen ve yaralananların sayısı arttı

Libya'da darbeci General Halife Hafter'e bağlı güçlerin başkent Trablus'ta bulunan Mitiga Havalimanı ve çevresindeki sivil yerleşim bölgelerine 150'den fazla roketle saldırı düzenledi.

 

Saldırıda Trablus'ta bulunan Souk El Cuma, Ebu Selim, Bab Bin Ghashir, El Farnac, El Sabaa, El Badri, El Cibs ve El Krimiya bölgeleri hedef alındı. Ulusal Mutabakat Hükümeti, tarafından yapılan açıklamada Hafter'e bağlı güçlerin Trablus'a gerçekleştirdikleri roketli saldırıda ölü sayısının 6'ya, yaralı sayısının 10'a yükseldiği duyuruldu. Saldırı sonucu Mitiga Havalimanı ve diğer bölgelerde büyük hasar meydana geldi.

 

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya'nın sivil tesislerine yapılan saldırıyı kınayarak, Mitiga Havalimanı'na gerçekleşen saldırıyı "korkunç" olarak nitelendirdi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Okur32 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bunun bir misillemesi de olacaktır. Hafter in ölümü galiba yaklaştı.
    Cevapla
  • Müdavim 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin yüzde 95 i Hafterin eline geçmiş durumda. Gerileyeceğine daha da ilerlediler. Ya Libya hükümetinin askerleri savaşmayı bilmiyor. Ya da Hafter çok güçlü.
    Cevapla
  • Nurullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulkenin yuzde 80 i çöl zaten
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Libyada sadece hafterlemi savaşıyoruz sanıyorsunuz! Düşünen için Onlarca denge Var?. Hafter musibeti olmasaydı belkide Libya bizimle Deniz anlaşması yapmazdı.. her şer de bir hayır, ve her olayda devlet aklını Allah üstün kılsın.
    Cevapla
  • AÇI 3 yıl önce Şikayet Et
    Al bir zalim esed daha
    Cevapla
  • asker 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim elimiz armut mu devşiriyor? Ne bekliyoruz? Derhal tüm gücümüzle topluca hücum edip 1000 namussuzu gebertmeliyiz ki, Hafter köpeğine de efendilerine de ders olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR