İtalya'da büyük panik! Koronavirüs sonrası hastalık 30 kat daha arttı

Yapılan bir araştırma, COVID-19 ile bağlantısı olabileceği düşünülen çocuk hastalığı vakalarının son bir ay içinde İtalya’da 30 kat arttığını ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2020 19:01 GÜNCELLEME 14.05.2020 19:01 DÜNYA
İtalya'da büyük panik! Koronavirüs sonrası hastalık 30 kat daha arttı
İtalya'da büyük panik! Koronavirüs sonrası hastalık 30 kat daha arttı

İtalya'da yapılan bir araştırma, COVID-19 salgını ile birlikte çocuklar arasında Kawasaki hastalığına benzeyen vakaların arttığını gösterdi. Yeni tip koronavirüsün İtalya'da en etkili olduğu bölgelerden Lombardiya'yı kapsayan araştırmanın sonuçları tıp dergisi The Lancet'da yayımlandı. Araştırma, çocuklarda Kawasaki benzeri hastalık vakalarının salgın öncesi döneme kıyasla 30 kat arttığını ortaya koydu. 

 

 

Araştırmada son beş yıldaki vakalar ile salgının başladığı 17 Şubat'tan sonra kaydedilen vakalar karşılaştırıldı. Bu dönemde Kawasaki hastalığı benzeri belirtiler gösteren 10 çocuk incelendi.

Araştırma sonucunda, "Geçen ay Kawasaki benzeri hastalıklarda yeni vaka sayısının 30 kat arttığını tespit ettik" denildi. SARS-CoV-2 salgını sırasında çocuklarda Kawasaki hastalığına benzer belirtilerin tespit edildiği belirtilerek, salgının etkili olduğu diğer ülkelerde de çocuklarda bu hastalığın görülebileceği kaydedildi. 

 

 

Genellikle 5 yaş altı çocuklarda görülen ve nedeni tam olarak bilinmeyen Kawasaki hastalığının, yüksek ateş, ciltte döküntüler, lenf bezlerinin şişmesi ve nadir durumlarda kalp damarlarının şişmesi gibi belirtileri bulunuyor.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, COVID-19 ile bağlantılı olabileceği düşünülen hastalığın beş günden fazla süren ateş, şiddetli karın ağrısı, ishal veya kusma, derinin renginde değişiklik, solunum güçlüğü gibi belirtileri bulunduğunu belirtti. 

Belirtileri gösteren bazı çocuklarda koronavirüs testinin negatif çıkması nedeniyle, hastalığın COVID-19 ile bağlantısı tam olarak tespit edilemiyor. Çocuklarda bu hastalığın İtalya, Fransa, İspanya, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde görüldüğü belirtiliyor. Bu hastalık nedeniyle İngiltere ve ABD'de ölüm vakaları da kaydedildi.

İNGİLTERE'DE BİR ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

İngiltere'de 14 yaşında bir çocuğun Çarşamba günü bu hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. Londra Evelina Çocuk Hastanesi'nden yapılan açıklamada son altı gününü yoğun bakımda geçiren çocuğun koronavirüs testinin pozitif olduğu belirtildi. Hastane Başhekimi Sara Hanna, hastanede buna benzer yaklaşık 50 vakanın bulunduğunu, yarısının taburcu edildiğini söyledi.

ABD'nin New York eyaletinde de COVID-19 geçiren 100'den fazla çocukta haftalar sonra Kawasaki benzeri belirtilerin görüldüğü belirtiliyor. Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, bu çocuklardan en az üçü hayatını kaybetti.

ABD'li yetkililer, Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri tarafından çocuklarda enflamasyon belirtileri gösteren bu hastalığın ilgili birimlere rapor edilmesi için hastane ve doktorlara bir talimat gönderileceğini duyurdu.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte siyaset dizisinin devami butun sinir kapilari kapatin turizmlere izin vermeyin aman dikket cocuklarin başi belada.buna asla dayanilmaz.
    Cevapla
  • Mercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Her hastalığı koronaya bağlayıp milleti kandırmak veya korkutmak işlerine yağ sürüyor
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne türiste ne AB seyehatlarına izin verilmemeli birde üçkuruş deviz gelecekdiye beş kuruş tedavi masrafı harcamayalım
    Cevapla
  • Rtg 3 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı olsunlar turizm ciler kar edecek diye kapıyı açmasınlar
    Cevapla
  • Merkez 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şey Allah'ın izniyle olur insanlar özellikle Müslümanlar hiç özeleştiri yapmıyor Allah bize bu musibeti niye verdi demiyor yok çin den geldi yok ABD yapımı bunlar araç bizler yani Müslümanlar olarak çok azıttık televizyonlar internet her türlü ahlaksızlığı boyun eğdik yok çocuk istiyor yok bize ne derler televizyon bakmaz istek ama Allah ne der demedik lütfen kendimize çeki düzen verelim ....
    Cevapla
  • Rahmetli Ebakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah aşkına taziyeye gidip 30 kişiye bulastiriyor bu nasıl Müslümanlık hiç düşünmüyorlar mi hadis var hak var hukuk var vebal var. Bu yozlasmislik nedir ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR