Trump: Türkiye ‘size vermiyoruz’ dese biz ne yapacağız!

Daha önce Türkiye'nin F-35 programından çıkarılacağını açıklayan Trump bugün "F-35’lerin ana gövdesi Türkiye'de üretiliyor ve Türkiye’den gönderiliyor. Şimdi Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var, ama ya olmasa ne olacak? 'Size F-35 parçalarını vermiyoruz' deseler ne yapacağız?" yorumunda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2020 19:23 GÜNCELLEME 14.05.2020 20:24 DÜNYA
Trump: Türkiye ‘size vermiyoruz’ dese biz ne yapacağız!
Trump: Türkiye ‘size vermiyoruz’ dese biz ne yapacağız!

Trump, Fox Business kanalında Maria Bartiromo'ya verdiği mülakatta, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

 

- TÜRKİYE VE F-35'İ ÖRNEK VERDİ 

 

ABD'nin tedarik zincirinin dışa bağımlılığı konusunda da Trump, "dünyadaki en iyi savaş uçağı" olarak nitelendirdiği F-35'lerin Türkiye'de ve dünyanın diğer bölgelerinde üretilmesini örnek gösterdi.

"F-35’LERİN ANA GÖVDESİ TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR VE TÜRKİYE’DEN GÖNDERİLİYOR"

Trump, "F-35’lerin ana gövdesi Türkiye'de üretiliyor ve Türkiye’den gönderiliyor. Şimdi Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var, ama ya olmasa ne olacak? 'Size F-35 parçalarını vermiyoruz' deseler ne yapacağız?" yorumunda bulundu.

GEÇEN YIL TEMMUZ AYINDA TÜRKİYE'NİN F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

ABD yönetimi, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasının ardından, geçen yıl temmuz ayında Türkiye'nin F-35 programından çıkarılacağını açıklamıştı. Buna rağmen Trump'ın Türkiye'nin hala F-35 parçalarını temin ettiğini söylemesi kafa karışıklığına yol açtı.

TÜRKİYE'NİN PROGRAMDAN RESMİ OLARAK ÇIKARILMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Türkiye, 2002’den beri F-35 programının resmi ortağı olmuş ve ortaklık anlaşmasında Türkiye'nin 100 adet F-35 A tipi uçak satın alacağı kaydedilmişti. Türkiye'nin programdan resmi olarak çıkarılma süreci ise henüz tamamlanmadı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 129 TÜMÜ
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Konunun özü: Güneydoğuda dahil bir Kürt devleti hayalinde olan ABD "Irak ve Suriye kuzeyindeki oluşumdan sonra" Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ ; F-35 Uçakta havada ve yerde bilgileri bildiren entegre Harekat/ Lojistik sistemi mevcuttur. Özetle uçağı yerde çalıştırdığınız anda Lojistik ve harekat planlama bilgileri “ABD DEKİ MERKEZE ANINDA GÖNDERİR”..Meali nedir?: ABD’NİN İSTEMEDİĞİ BİR HAREKATI ASLA YAPAMASSINIZ ( Örn: Kandile veya Yunanistana bir harekat yapacaksınız. Hedef bilgileri, koordinatları, görev sonucu havada ABD’ye gider. Uçak dış etkiye açık “ABD istemesse motorunu bile yerde çalıştıramassınız..SONUC : SİLAH SİSTEMİ OLARAK BAŞKA BİR ÜLKEYE BAĞIMLIYSAN ASLA ÖZGÜR OLAMASSIN…
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD HAYDUTLUĞU ; 11 ülkenin onayı olmadan "F-35 ortaklığından hiçbir ülke çıkarılamaz" hükmüne rağmen hatta ABD'nin CAATS'da yaptırım kararı bile olmadan "BEN TÜRKİYE'Yİ F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARDIM" şeklindeki "ABD KEYFİYETİ"!!??? ABD papaz Brunson'u istediği kabadayılıkta hala lakayt tavrına devam ediyor!!??? ("ATASÖZÜ : SESSİZ ATIN ÇİFTESİ SERT OLUR!!)
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    "Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezmiş" derler !! ABD bi taraftan " Eyy Türkiyee senin yaptığın SOM füzesini tüm F-35'lerde kullanacağım şeklinde Türkiye'yi "YEMLEYEREK" , F-35 uçaklarını "Türkiye'ye yaslayıp" esas "TÜRKİYE'Yİ TEKNOLOJİK ASKERİ SİYASI BAĞIMLILIKTA TUTMA HESABINDADIR. Onlar için buradaki en önemli sorun "hem F-35 hem de S-400'e sahip olacak Türkiye'nin tatbikatlar sonrası "Yaaa bu S-400, çok rahat F-35'i görüyor ve vuruyor deyip "F-35'İN GÖRÜNMEZLİK MASALINA SON VERMESİ VE F-35'i alacak diğer ülkelerinn "YAA ÖYLEYSE NEDEN BU KADAR PARA VERELİMKİ DEYİP PROJENİN KOMPLE ÇÖKME DURUMUDUR..
    Cevapla
  • hıghlander 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Trump orada olduğu sürece biz parça konusunda güçlük çıkarmayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR