Ülke diken üstünde! BM açıkça uyardı: Büyük bir fırtına yaklaşıyor

Birleşmiş Milletler, BAE tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyinin (GGK) özerklik ilan ettiği Yemen'in güneyinde, ''büyük bir fırtınanın yaklaşmasından'' duyulan endişeyi dile getirerek "Ülkede çatışmaların sona ermesi uzak değil. BM, uygulanabilir bir yol haritası sundu ve bunu başarmak ise taraflara bağlı.'' açıklaması yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2020 00:02 GÜNCELLEME 15.05.2020 00:42 DÜNYA
Ülke diken üstünde! BM açıkça uyardı: Büyük bir fırtına yaklaşıyor
Ülke diken üstünde! BM açıkça uyardı: Büyük bir fırtına yaklaşıyor

BM Güvenlik Konseyini video konferans ile Yemen'deki gelişmelere dair bilgilendiren Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, ülke genelinde ateşkes için taraflarla insani yardımlar, ekonomik önlemler ve siyasi sürecin hemen başlamasını içeren taslak anlaşma metinlerini paylaştığını ve görüşmelerde ilerleme kaydettiklerini söyledi. 

 

YEMEN'DE ÇATIŞMALARIN SONA ERMESİ UZAK DEĞİL

İnsani yardımlar ve ekonomik önlemler konusunda taraflar arasında görüş ayrılıklarının devam ettiğini belirten Griffiths, ''Yemen'de çatışmaların sona ermesi uzak değil. BM, uygulanabilir bir yol haritası sundu ve bunu başarmak ise taraflara bağlı.'' dedi. 

 

BAE tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyinin (GGK) özerklik ilanının ardından Yemen'in güneyindeki gelişmelerden ise endişe duyduğunu ifade eden Griffiths, ''Büyük bir fırtınanın yaklaşmasından endişe duyuyorum.'' diye konuştu. 

GGK'nin 26 Nisan'da güney illerinde sözde özerklik ilan etmesinden bu yana hükümet güçleriyle milisler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Öte yandan BM Güvenlik Konseyi de ortak bir açıklama yayımlayarak, Yemen hükümeti ve GGK'ye askeri gerginliği azaltması ve çağrısında bulundu. 

KONSEY'DEN GGK'YE ÇAĞRI

Konsey, ayrıca GGK'ye Yemen'in birlik ve toprak bütünlüğünü tehlikeye atan her türlü eylemden vazgeçmesi çağrısı yaptı. 

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

YEMEN'DE, 22 MİLYONDAN FAZLA İNSAN YARDIMA MUHTAÇ

BM'ye göre dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • habib akalın 3 yıl önce Şikayet Et
    YA ALLAH.cc.bu resminden de belli şirazesi kaymış ceberrut firavun soylarına öyle bir ders verki öğle bir iç geçirsinlerki şimdiye kadar içlerini acıttıları mazlumların yürekleri soğusun.onlara verdiğin her türlü ihtişamı sermayeyi saltanatı gücü öğle bir yerin dibine geçirki bu dünyadada görelim.veya bizim elimizle verme niyetin varsa içimizden o yiyitleri çıkar bizide ona ittiba edenlerden olma fırsatı ver ayaklarımızı kaydırma sabit tut ki yer yüzünde cürümü işletmek için her türlü hilelere baş vuramasınlar.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE halkı uyanın lütfen günümüzün ebu cehili ne kanmayın param var diye yoksul halklara eziyet etmeyı bıraksınlar...
    Cevapla
  • Güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    İpleri israilin elinde olan BAE, israil adına İslam coğrafyasında alan kazanma savaşı veriyor. Yoksa münafık ve İslam düşmanı BAE'nin başındaki şeytanın kendi adına etki alanı genişletme gibi bir derdi olamaz.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanı müslmana düşman eden yezid suratında meymenet yok.
    Cevapla
  • Eddai 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şu Ramazanın hürmetine başta BAE olmak üzere İslam dünyasına fitne ateşi taşıyanları Kahhar ismiyle kahreylesin.
    Cevapla
  • Salih taş 3 yıl önce Şikayet Et
    Aminn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR