Üniversite basına sızdırdı: Çin'deki gerçek vaka sayısı ortaya çıktı

Koronavirüsün tüm dünyaya yayıldığı ülke olan Çin'de hayat normale dönmüş gibi gösterilse de olayın iç yüzü ortaya çıktı. Uzun süredir dünyada tartışılan konulardan biri Çin'in vaka sayısını gizlediği yönündeydi. Çinli bir üniversiteden sızdırılan belgede ülkedeki gerçek vaka sayısının 640 binden fazla olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2020 01:06 GÜNCELLEME 18.05.2020 01:11 DÜNYA
Üniversite basına sızdırdı: Çin'deki gerçek vaka sayısı ortaya çıktı
Üniversite basına sızdırdı: Çin'deki gerçek vaka sayısı ortaya çıktı

Koronavirüsün tüm dünyaya yayıldığı Çin'de resmi verilere göre 82 bin 947 vaka ve 4 bin 633 vaka var . Ancak bazı iddialara göre Çin'deki gerçek vaka sayısı açıklananlardan kat kat daha fazla. Changsha şehrindeki Ulusal Savunma Teknolojisi Üniversitesi'nden sızan bir rapora göre, ülkede 640 bin vakanın olabileceği söyleniyor.

ABD'li yayın kuruluşu Foreign Policy'nin iddiasına göre sızan raporda 230 şehirden 640 bin vakanın tespit edildiği belirtiliyor.

ÇİN'DE GERÇEK ÖLÜ SAYISI 40 BİN CİVARINDA

 

 

Sızan raporda farklı şehirlerden hastanelere yapılan girişlerin referans alındığı belirtiliyor. Daha önce ortaya atılan iddialarda da Çin'de gerçek ölü sayısının 40 bin civarında olduğu belirtilmişti.

Çin hükümetinin koronavirüsle mücadeledeki başdanışmanı Prof. Dr. Zhong Nanshan de CNN’e verdiği röportajda Kovid-19 salgınının yayılmaya başladığı Vuhan kentinin bazı bilgileri gizlediğini söylemişti.

YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Konyalı hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüsü çin çıkardı ilacınıda aşısında yaptı piyasaya çıkarıp parayı bulacaktı abd ve ab çini suçlayınca savaş korkusuna el altından vaka çıkarmaya çalışıyolar yakında salgın çinde yeniden çıkarsa şaşırmayın
    Cevapla
  • Boss 3 yıl önce Şikayet Et
    Halen söylüyorlar, rakamlar birazdaha inandırıcı olsun diye yukarı çekiyorlar..
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin yalan söylüyor Virüsü bildiği halde önceden hazırlıklı olan ülkelerde bile vaka sayısı ve ölü sayısı arttı.Çin daha olayları anlamamışken bir ay geçti Dünya nın en kalabalık ülkesi ve şehirler arası hızlı trenler vs varken.bir günde insan dağılımının en yüksek olan ülkede sadece Vuhan da olacak öylemi.Pekin ve başka şehirlerde olmayacak öylemi.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi tiyatro oynuyor . Rusyaya bakarmısın vaka sayısı 290 678 ,ölü sayısı 2722 . Türkiyenin bile çok altında ölü sayısı . Sizce bu hoksu fokus nasıl oluyor. Sen testlerde vakayı bul korona diye kaydet ama hastanede gelen ağır vakayı ,yani akciğerde zatürre ilerlemiş vakayı zatürre diye kaydet. Tabii buna da ölüm nedeni zatürre yazarsan ,hem koronadan az ölüm göstermiş olursun hem de ülkeni sağlık sistemi açısından başarılı gösterirsin. Çin,Hidistan, Rusya ve bazı asya ülkeleri çoğu yalan söylüyor. Bu Avrupa ve Amerikada çok mümkün değil çünkü ,yasalar var ,tazminatlar var ,az da olsa açık basın var. Cahiller dışında herkes Türkiyenin açık ve şeffaf yaklaşımını görüyor.
    Cevapla
  • Made in Turkey 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve uzak doğuda bir numara var, yakında çıkar kokusu. Normale nasıl dönmüşler oda ayrı bir konu? Kimse şu şartlarda Çin'den mal almaz. Üretim sıfır. Çin batık durumda olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR