Koronavirüsü yenenleri bekleyen büyük tehlike: Deliryum

Lancet tıp dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre; Kovid-19 hastalığını ağır bir şekilde geçirmiş kişilerde, delirium (deliryum) ve kafa karışıklığının sık görülen bir durum olabileceği ortaya kondu. Bireyden bireye ve hastalığın aşamasına göre farklılık gösteren deliryum, hastanede uzun süre kalanlarda ortaya çıkan hem ruhsal hem de nörolojik bir hastalıktır. Diğer adı ise "akut beyin yetmezliği"dir.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2020 14:04 GÜNCELLEME 19.05.2020 17:14 DÜNYA
Koronavirüsü yenenleri bekleyen büyük tehlike: Deliryum
Koronavirüsü yenenleri bekleyen büyük tehlike: Deliryum

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yoğun bakımda uzun süre kalmak ve solunum cihazına bağlı kalmak deliriuma (deliryum) maruz kalma riskini artırıyor. Araştırmada doktorların hastalar iyileştikten sonra depresyon, anksiyete ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) belirtilerine bakması gerektiği aktarılıyor.

 

HASTALIĞI HAFİF ATLATANLARDA RİSK DAHA AZ

Diğer yandan çoğu hastanın, özellikle de hastalığı orta şekilde geçirenlerin akıl sağlığını etkileyen hastalıklara maruz kalmayabileceği ifade ediliyor.

 

KAFA KARIŞIKLIĞI İSE HASTALARIN YÜZDE 60'INDA GÖRÜLDÜ

İngiltere merkezli, İngiltere ve İtalya'dan araştırmacıların katıldığı araştırmada kafa karışıklığının küçük bir denek grubunda yer alan Kovid-19 hastalarının yüzde 60'ında görüldüğü belirtildi.

KAYNAK : BBC Türkçe
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR