Kabus gerçek oldu! Semptom göstermiyor ve koronavirüsü insanlara bulaştırıyor

Hollanda'da hükümetin yaptığı son açıklama ile ülkede gündem bir anda değiştirdi. Hollanda hükümeti, vizon üretim merkezlerinde Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. Hollanda Tarım Bakanı Carola Schouten, vizon çiftliklerindeki hayvanlardan insanlara Kovid-19 bulaştığını duyurdu. Vizonların virüsü insanlara bulaştırmasında kedilerin payının olabileceği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2020 16:04 GÜNCELLEME 20.05.2020 17:51 DÜNYA
Kabus gerçek oldu! Semptom göstermiyor ve koronavirüsü insanlara bulaştırıyor
Kabus gerçek oldu! Semptom göstermiyor ve koronavirüsü insanlara bulaştırıyor

Yeni tip koronavirüsün nasıl ortaya çıktığı ve insanlar arasında nasıl yayıldığına dair birçok teori ve komplo teorisi ortaya atılırken, Hollanda'dan önemli bir Kovid-19 açıklaması geldi.

 

"SEMPTOM GÖSTERMİYORLAR VE İNSANLARA BULAŞTIRIYORLAR"

Hollanda Tarım Bakanı Carola Schouten tarafından dün gece yapılan açıklamaya göre, ülkedeki vizon çiftliklerinde Kovid-19 tespit edildiğini açıklandı. Hükümet yetkilileri, "Yapılan araştırmalar ışığında vizon çiftliklerinde Kovid-19 tespit edildi. Enfeksiyonun vizonlardan insanlara bulaştığı sonucu ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda vizonların semptom göstermeden Kovid-19 taşıdığı öğrenildi" açıklamasını yaptı.

 

KEDİLERİN PAYI OLABİLİR

Yetkililer incelenen iki çiftlikte de benzer özellikler olduğunu duyururken, "Vizonların antikor testi genişletilerek Hollanda genelindeki bütün tesislerde uygulanacak ve zorunlu olacak. Araştırmaların yapıldığı tesisler birbirine çok benziyor. İkisinde de kediler vardı ve kedilerde de Kovid-19 tespit edildi" ifadesi kullanıldı.

VİZON NEDİR?

Sansargiller familyasından bir gelincik türü olan vizon, özellikle Avrupa'da kürkleri için yetiştirilen bir canlı türüdür. Farklı bölgelerde yetişen ve farklı türleri olan vizonlar genelde 30 santimetre ile 50 santimetre arasında değişiyor.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Ayten Alemdaroğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Derhal bu hayvanları yetiştiren ülkeye cezasını çekmeli yetstiridi herseyidenetlemeli
    Cevapla
  • HARAM YEMEYİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Yabani hayvanları kendi haline bıraksalar yabani hayvanlar insanlardan kaçar kimseye virüs bulaştırmaz ama insanlar yabani hayvanlara bulaşıyor. Bulaşmakla kalmayıp derisini yüzüyor, ve yiyor.
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Günah kedisi
    Cevapla
  • SARIGÜL 3 yıl önce Şikayet Et
    hiç inandırıcı değil
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    kürk icin yetisdir sonra öldür kürkünü al. sonrada bize hastalik bulastiriyor de. insanoglu kadar cani bir varlik yok dunyada.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR