Fas asıllı belediye başkanından Türkler ile ilgili küstah sözler! Canlı yayında sert tepki

Rotterdam'ın Fas asıllı Belediye Başkanı Aboutaleb'in Türklerle Faslıları kıyaslayarak sarf ettiği sözler büyük tepki çekti. Türklerin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun kolu olduğunu, bu kolun camilere kadar uzandığını" söyleyen Aboutaleb'e sert tepki geldi. İslam Democraten Partisi Genel Başkanı Tahsin Çetinkaya, katıldığı bir programda "Bu sözler Fas ve Türk toplumu arasına fitne fesat sokmaktır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2020 12:04 GÜNCELLEME 22.05.2020 06:00 DÜNYA
Fas asıllı belediye başkanından Türkler ile ilgili küstah sözler! Canlı yayında sert tepki
Fas asıllı belediye başkanından Türkler ile ilgili küstah sözler! Canlı yayında sert tepki

Hollanda'da Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb, sosyal medya üzerinden yaptığı söyleşide Hollanda'daki Türklerle Faslıları mukayese etti. Faslıların Türklerden daha iyi uyum sağladığını söyledi. Türklerin iş dünyasında daha başarılı olduğu görüşü üzerine ise Aboutaleb, Türklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun kolu olduğunu, bu kolun camilere kadar uzandığını söyledi.

 

SERT TEPKİ GELDİ

Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb'in sözlerine sert tepki geldi. İslam Democraten Partisi Genel Başkanı Tahsin Çetinkaya, Life24'ün canlı yayına katılarak bu mübarek ayda Aboutaleb'in sözlerinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Life24 TV'de tepkisini dile getiren Çetinkaya, "Bu bir nevi kıskançlıktır. Rotterdam gibi bir şehrin Fas asıllı başkanına bu sözler yakışmamıştır. Aboutaleb ne yapmak istiyor anlamak mümkün değildir. Hollanda'da huzur içinde yaşıyoruz. Bayram öncesi Aboutaleb'in sözleri Hollanda'da yaşayan Fas ve Türk toplumu arasına fitne fesat sokmaktan başka bir şey değildir" dedi.

 

GEÇMİŞİ HATIRLATTI

Çetinkaya, Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb'in 11 Mart 2017 tarihinde Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde meydana gelen olaylardaki tutumuna da değinerek, "Olaylara sağduyulu yaklaşmak yerine 'Bana olay çıkartanları gerekirse vur emri verildi' diyerek daha da tırmandırmıştır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • Veysi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okudum çok önyargılı oluyoruz bir defa faslilarin türklere hakeret etmesine gerek yok bizim içimizdeki sözde türkler daha yabancı bize
    Cevapla
  • Mehmet Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Her toplumun içinde satılık ve kripto gayrimüslimler var. Bu da onlardan biri.
    Cevapla
  • Ilhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar batinin yalakalari bunlar müslümanlığa hiç alakası yok
    Cevapla
  • Trakyali amica 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilemedin Afrika dangalagi sayin cumhurbaskaninin kollari dunyanin her yerine uzaniyor demek atalarimiz cok insafli isimiz sizi topraginizda esir edip somurmemis dininizden etmemis yoksa sen karga gibi baskasinin coplugunden otebilirmiydin
    Cevapla
  • evet_isyan 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyum bir başarı değil başarısızlıktır, aslına ihanettir. O yüzden Faslı iltifat etmiş Türklere, teşekkür etmek lazım aslında. Erdoğanla ilgili söylediklerine ayrıca cevap verilir tabi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR